Η Silentium είναι εταιρία με έδρα το Ισραήλ που έχει αναπτύξει το Active Acoustics, ένα λογισμικό που υπόσχεται πως κάνει κατά 90% πιο ήσυχο το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Το Active Acoustics είναι ένα λογισμικό ενεργής ακύρωσης θορύβου που αφαιρεί το 90% του ανεπιθύμητου θορύβου σε μια ευρεία ζώνη συχνοτήτων από 20Hz έως 1kHz, παρέχοντας έτσι μια πιο ήσυχη και πιο εκλεπτυσμένη εμπειρία για τους επιβάτες του αυτοκινήτου, μειώνοντας παράλληλα και την κόπωση του οδηγού, ενώ βελτιώνει την άνεση, την ασφάλεια και την ευεξία των επιβατών, δημιουργώντας ένα πιο ευχάριστο περιβάλλον για όλους.

Χρησιμοποιεί έως και 6 επιταχυνσιόμετρα, τα οποία είναι τοποθετημένα σε στρατηγικά σημεία στο πλαίσιο του αυτοκινήτου και μετρούν τον ανεπιθύμητο θόρυβο που παράγεται από τον δρόμο. Αυτά στη συνέχεια στέλνουν ένα σήμα σε μια ενσωματωμένη μονάδα ελέγχου, με το λογισμικό να δημιουργεί έναν ήχο που αναπαράγεται από τα ηχεία του αυτοκινήτου και φτάνει στα αυτιά των επιβατών, ακυρώνοντας έτσι τον θόρυβο που παράγει ο δρόμος.

Το εν λόγω λογισμικό δίνει την δυνατότητα στις αυτοκινητοβιομηχανίες να τοποθετούν λιγότερα υλικά μόνωσης και απόσβεσης στα αυτοκίνητά τους, τα οποία αυξάνουν το βάρος, άρα και τη κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων.

Οι πρώτες εταιρίες που ενσωματώνουν το Active Acoustics λογισμικό στα αυτοκίνητά τους είναι η Jaguar και η Land Rover, με τα Jaguar F-Pace και Range Rover Velar να είναι τα πρώτα που εξοπλίζονται με αυτό.