Ο Tiff Needell οδηγεί την Ferrari F50 και μας λέει την ιστορία πίσω από αυτήν

Σχετικά άρθρα

O Tiff Needell σε ένα νοσταλγικό video οδηγεί ένα από τα πιο θρυλικά supercar της Ferrari, την F50. Μετά την επιτυχία της F40, η F50 χαρακτηρίστηκε ως το μονοθέσιο της F1 για το δρόμο, χρησιμοποιώντας έναν δοκιμασμένο V12 κινητήρα και τεχνολογία αιχμής.

Και αυτό γιατί μηχανικά φοράει έναν V12 4,7-λίτρων κινητήρα, που αποδίδει 520 άλογα στις 8.000 σ.α.λ. και 470 Nm ροπής στις 6.500 σ.α.λ. Ωστόσο, το αυτοκίνητο για πολλούς ζούσε στη σκιά του πρωτοποριακού προκατόχου του, αν και δεν υστερούσε πουθενά. Ο Needell μας θυμίζει μια κόντρα με τον Jeremy Clarkson για το Top Gear του BBC, και μας αναφέρει αν η F50 αξίζει τη φήμη της.

Τέλος, να θυμίσω ότι το βάρος της F50 είναι 1.230 κιλά, με τον κινητήρα να συνδυάζεται με ένα εξατάχυτο μηχανικό κιβώτιο και διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης. Η κίνηση μεταφέρεται φυσικά στους πίσω τροχούς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...