Σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, τέθηκε σε λειτουργία το πρατήριο φυσικού αερίου κίνησης στους σταθμούς εξυπηρέτησης αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) στον Ψαθόπυργο, και στις δύο κατευθύνσεις της Ολυμπίας Οδού.

Με τον τρόπο αυτόν, το συγκεκριμένο ΣΕΑ αποκτά μια ακόμη πρωτιά, μετά από τις “πράσινες” κτηριακές πιστοποιήσεις, καθώς είναι το πρώτο σημείο σε αυτοκινητόδρομο της Ελλάδας που παρέχει φυσικό αέριο. Πλέον οι ΣΕΑ Ψαθόπυργου παρέχουν όλα τα είδη καυσίμου: βενζίνη, πετρέλαιο, υγραέριο (LG), φυσικό αέριο (CNG) και ηλεκτροφόρτιση.

Σε δήλωσή του, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπία Οδός Α.Ε., Παναγιώτης Παπανικόλας, σημείωσε:

Πιστεύουμε σε μια περιβαλλοντικά βιώσιμη οδική υποδομή. Ο στόχος μας είναι να λειτουργούμε έναν αυτοκινητόδρομο καινοτόμο και φιλικό προς το περιβάλλον. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεισφέρει και η λειτουργία των πρώτων πρατηρίων φυσικού αερίου στον Ψαθόπυργο.

Είμαστε ο πρώτος αυτοκινητόδρομος στην Ελλάδα που εγκατέστησε ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Ιανουάριο του 2018 στους Σταθμούς Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ) Ψαθοπύργου. Και συνεχίζουμε με πρωτοβουλίες για το περιβάλλον, συμμετέχοντας σε εθνικούς και παγκόσμιους στόχους για τη μείωση ενεργειακής κατανάλωσης, ανθρακικού αποτυπώματος και εκπομπών ρύπων.