Η Formula 1 είδε τα έσοδά της να μειώνονται κατά περίπου μισό δισ. ευρώ σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ σημείωσε και ζημιές ύψους 115 εκατ. ευρώ, με την F1 να ελπίζει να τα ισοσκελίζει τα επόμενα χρόνια, αρχής γενομένης από του χρόνου,

Το φετινό πρωτάθλημα ξεκίνησε το καλοκαίρι και απομένουν 3 GP για να ολοκληρωθεί, προκειμένου να συμπληρωθεί ο πολυπόθητος αριθμός των 15 Grand Prix και να εισπράξουν η Formula 1 και οι ομάδες της τα χρυσοφόρα δικαιώματα από τις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Ωστόσο και στο τρίτο τρίμηνο μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου του 2020 δεν απέφυγε τις ζημιές, μιας και αυτές ανήλθαν στα 88 εκατ. ευρώ, όταν το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχε εμφανίσει κέρδη ύψους 27 εκατ. ευρώ.

Κύριες αιτίες των ζημιών ήταν η απουσία των θεατών από τις κερκίδες, αλλά και οι έκτακτες αλλαγές του προγράμματος, εξαιτίας των οποίων μπήκαν εμβόλιμα στο καλεντάρι διάφορες ευρωπαϊκές πίστες, οι οποίες όχι μόνον δεν πλήρωσαν χρήματα για δικαιώματα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Formula 1, αλλά αποζημιώθηκαν κιόλας οικονομικά.

Μόνον έτσι συμφώνησαν να μπουν στο αναθεωρημένο πρόγραμμα πίστες, όπως για παράδειγμα το Nurburgring της Γερμανίας και η Imola της Ιταλίας, όμως χάρη σε αυτές δεν θα υποστούν δραστική μείωση τα έσοδα της Formula 1 από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.