Από το 1996 και μέχρι τη φετινή σεζόν η Mercedes παρέχει αποκλειστικά το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας στην F1, ξεκινώντας αρχικά με μια Mercedes-AMG C36, ενώ επί του παρόντος ο Bernd Maylander οδηγεί μια Mercedes-AMG GT R. Ωστόσο, αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει την επόμενη σεζόν, καθώς η ενασχόληση της Aston Martin στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα μεγαλώνει με την συμμετοχή της ως εργοστασιακή ομάδα.

Παρότι δεν έχει ληφθεί ακόμα η τελική απόφαση, πηγές αποκαλύπτουν ότι είναι όλο και πιο πιθανό η γερμανική εταιρία να μην είναι ο μοναδικός προμηθευτής των αυτοκινήτων ασφαλείας. Θα συνεχίσει να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο -ο οποίος περιλαμβάνει την παροχή του ιατρικού αυτοκινήτου της F1- αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, η Aston Martin θα μοιραστεί τα καθήκοντα του αυτοκινήτου ασφαλείας με την γερμανική εταιρία.


Αυτό σημαίνει ότι πιθανότατα θα δούμε τη χρήση του αυτοκινήτου ασφαλείας να κατανέμεται ισότιμα μεταξύ των δύο εταιριών κατά τη διάρκεια της σεζόν (12 – 11 αγώνες), μια ρύθμιση που θα βοηθούσε να μοιραστεί το οικονομικό κόστος μεταξύ των δύο εταιρειών.