Η BMW παρουσίασε ένα νέο χαρακτηριστικό για τη σουίτα ConnectedDrive για τους πελάτες της στις Η.Π.Α., το οποίο προειδοποιεί τους οδηγούς για όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές ελέγχου της συμπεριφοράς του οδηγού, όπως κάμερες ταχύτητας, κάμερες για την κίνηση και κάμερες για παραβίαση κόκκινου σηματοδότη.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Traffic Information Service και παρέχει πληροφορίες από το εθνικό δίκτυο σταθερών και φορητών καμερών των Η.Π.Α.. Εκτός αυτού, χρησιμοποιεί και στοιχεία από ραντάρ και ανιχνευτές λέιζερ, ώστε να προειδοποιεί σε πραγματικό χρόνο το οδηγό, εμφανίζοντας τα κατάλληλα μηνύματα στον πίνακα οργάνων.

Το Traffic Information Service θα γίνει διαθέσιμο σε επιλεγμένα μοντέλα της BMW από τις αρχές του επόμενου χρόνου και θα υπάρχει δωρεάν δοκιμαστική (trial) περίοδος τριών μηνών. Μετά το πέρας αυτής, για την ενεργοποίηση της υπηρεσίας ο οδηγός θα πληρώσει το ποσό των 25 δολαρίων για χρήση 15 μηνών.

Η τεχνολογία πίσω από το Traffic Information Service είναι της HERE, στην οποία η BMW είναι μέτοχος, και της Cedar Electronics.