Sainz: Δύο οδηγοί θα κέρδιζαν τον Hamilton με το ίδιο μονοθέσιο

Σχετικά άρθρα

Πριν δέκα μέρες ο Lewis Hamilton έγραψε με χρυσά γράμματα το όνομα του στο βιβλίο των επιτυχιών της Formula 1, καθώς στο ανατρεπτικό GP της Τουρκίας -εκτός από τη νίκη- κατέκτησε τον έβδομο παγκόσμιο πρωτάθλημα του, ισοφαρίζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ του μεγάλου Michael Schumacher.

Σε πρόσφατη συνέντευξη του, ο Carlos Sainz μίλησε για τα ιστορικά κατορθώματα του Βρετανού, και παρότι πιστεύει ότι οι περισσότεροι οδηγοί του grid θα κατακτούσαν νίκες αν οδηγούσαν τα μονοθέσια της Mercedes, ωστόσο αυτό θα γινόταν μόνο αν δεν είχαν ως teammate τους τον Lewis Hamilton.

Ο Ισπανός ερωτηθείς για την πρόσφατη δήλωση του Max Verstappen ότι το 90% των οδηγών που τρέχουν σήμερα στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα θα κέρδιζε με το μονοθέσιο της Mercedes, ανέφερε ότι σε αυτό υπάρχει δόση αλήθειας, ωστόσο τόνισε:

Συμφωνώ με τον Max ότι το 90% πιθανόν θα κέρδιζε με μία Mercedes στον αγώνα και στις κατατακτήριες. Αλλά αν βάλεις το grid εναντίον του Hamilton με μία Mercedes, τότε το 90% δεν θα τον κέρδιζε. Αν βγάλεις τον Hamilton εκτός ανταγωνισμού, τότε πιθανόν όλοι να κέρδιζαν με την Mercedes. Αυτό περιγράφει πολύ καλά τι συμβαίνει στην Formula 1 σήμερα αλλά και ότι ο Hamilton είναι ένας από τους καλύτερους. Ακόμα και αν έχει το καλύτερο μονοθέσιο.

Συνεχίζοντας, ο Sainz θέλησε να αναφερθεί και για το πλεονέκτημα που έχει ο Hamilton έναντι του teammate του, Valtteri Bottas, λέγοντας:

Παρατηρώ πολύ προσεκτικά τον Hamilton πως αποδίδει υπό πίεση. Πως καταφέρνει να κυριαρχήσει σε όλα τα κομμάτια της πίστας τόσο καλά στο Q3 και να πάρει την pole position, ακόμα και αν έχει ένα μικρό προβάδισμα από τον Bottas. Στην Αυστρία κέρδισε τον Bottas με 1,5 δευτερόλεπτο διαφορά στην βροχή. Μπορεί να κάνει πράγματα που κανείς άλλος δεν μπορεί. Αλλά θα έπρεπε να είμαι ο teammate του για να δώσω περισσότερες πληροφορίες. Ο Hamilton μοιάζει να είναι ένας από τους καλύτερους οδηγούς όλων των εποχών για εμένα. Αυτό το ξέρω και χωρίς να είμαι ο teammate του.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ποινή τριών θέσεων στον Oscar Piastri

Ο Oscar Piastri πήρε ποινή τριών θέσεων από τους αγωνοδίκες της επειδή κατά τη διάρκεια των κατατακτηρίων του Grand Prix της Emilia-Romagna εμπόδισε τον...