Στις αρχές Σεπτεμβρίου η Volvo αποκάλυψε το P1800 Cyan, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στις αρχές του τρέχοντα μήνα. Το αυτοκίνητο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Cyan Racing και στο video θα δεις τον James William Walker, γνωστό ως Mr. JWW από το κανάλι του στο YouToube, να μας δείχνει αναλυτικά όλα τα σχεδιαστικά στοιχεία του αυτοκινήτου, ενώ παράλληλα είχε την ευκαιρία να το οδηγήσει.

Το restomod του κλασικού σουηδικού coupe μοντέλου παίρνει κίνηση από έναν σύγχρονο 2,0-λιτρο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα απόδοσης 420 ίππων με 455 Nm ροπής. Το αυτοκίνητο θα περάσει σε περιορισμένη παραγωγή, με τον κινητήρα να προέρχεται από το αγωνιστικό Volvo S60 TC1 και να έχει όριο περιστροφής 7.700 σ.α.λ.

Ο κινητήρας συνδυάζεται με 5-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, με τη κίνηση να στέλνεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός carbon άξονα. Διαθέτει μπλοκέ διαφορικό, ενώ ESP, ABS και άλλα ηλεκτρικά συστήματα υποβοήθησης οδηγού, λάμπουν δια της απουσίας τους.

Το P1800 Cyan έχει τον ίδιο σχεδιασμό με το κλασσικό P1800 που κυκλοφόρησε την δεκαετία του 1960, αλλά διαθέτει πλαίσιο και σώμα κατασκευασμένα από χάλυβα υψηλής αντοχής και carbon. Η ρυθμιζόμενη ανάρτηση διαθέτει διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω, με το αυτοκίνητο να ζυγίζει μόλις 990 κιλά, με τις ζάντες να είναι σφυρήλατες, διαμέτρου 18″.