Η Tesla αξίζει περισσότερα από 555 δισ. δολάρια, και ο Elon Musk είναι σήμερα ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Γης. Ο Musk, μιλώντας σε μια εκδήλωση που διοργάνωσε ο όμιλος Axel Springer στο Βερολίνο, δήλωσε πως είναι ανοικτός σε συζητήσεις σε ότι αφορά τη πιθανή συγχώνευση της Tesla με μια ανταγωνίστρια εταιρία.

Συγκεκριμένα ο Musk ρωτήθηκε εάν θα εξέταζε το ενδεχόμενο να εξαγοράσει μια αντίπαλη αυτοκινητοβιομηχανία, δεδομένου ότι εφόσον η αξία της Tesla στη αγορά ξεπερνά τα 550 δισ. δολάρια, διευκολύνει ένα πιθανό εγχείρημα εξαγοράς μιας αντίπαλης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Σίγουρα δεν πρόκειται να ξεκινήσουμε μια εχθρική εξαγορά. Εάν κάποιος πει ότι θα ήταν καλή ιδέα να συγχωνευθεί με την Tesla, θα κάνουμε αυτήν τη συζήτηση,

είπε ο Musk, ο οποίος πρόσφατα έστειλε ένα e-mail στους υπαλλήλους της Tesla, στο οποίο αναφέρει πως η εταιρία πρέπει να επικεντρωθεί στη μείωση του κόστους και στην αύξηση των κερδών προκειμένου να αποτρέψει την πτώση της αξίας της μετοχής της, η οποία έχει τριπλασιαστεί τους τελευταίους 6 μήνες. Ο Elon Musk στο e-mail του προειδοποιεί πως η αξία της μετοχή της Tesla θα μπορούσε να μειωθεί δραματικά αν δεν γίνουν οι απαιτούμενες αλλαγές: 

Σε μια εποχή όπως αυτή, όταν η τιμή της μετοχή μας φτάνει σε νέα υψηλά επίπεδα, μπορεί να φαίνεται ότι η προσεκτική δαπάνη δεν είναι τόσο σημαντική. Αυτό σίγουρα δεν είναι αλήθεια.

Όταν εξετάζουμε την πραγματική κερδοφορία μας, αυτή είναι πολύ χαμηλά, στο 1% περίπου για το 2019. Οι επενδυτές μας δίνουν μεγάλη πίστωση για μελλοντικά κέρδη, αλλά αν, σε οποιοδήποτε σημείο, καταλήξουν ότι δεν πρόκειται να συμβεί, η μετοχή μας θα συνθλιβεί αμέσως σαν σουφλέ κάτω από ένα βαρέλι!

Πολύ πιο σημαντικό, για να καταστήσουμε τα αυτοκίνητά μας προσιτά, πρέπει να γίνουμε πιο έξυπνοι για το πώς ξοδεύουμε τα χρήματα. Αυτό είναι ένα δύσκολο παιχνίδι που απαιτεί χιλιάδες καλές ιδέες για τη βελτίωση του κόστους των ανταλλακτικών, μιας εργοστασιακής διαδικασίας ή απλά του σχεδιασμού, αυξάνοντας παράλληλα την ποιότητα και τις δυνατότητες.

Προκειμένου να κάνουμε την ηλεκτρική επανάσταση, κάνουμε πολύ περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, σταθερές μπαταρίες και την ηλιακή ενέργεια προσιτή σε όλους.

Ευχαριστώ για την υπέροχη συνεργασία που έχω μαζί σας όπως πάντα,

Elon.

Η Tesla έχει σημειώσει κέρδη τα τελευταία 5 συνεχόμενα τρίμηνα, αλλά τα κέρδη ήταν οριακά και συχνά εξαρτώνται από πιστωτικές πιστώσεις.