Η Ιαπωνία θέλει να απαγορεύσει την πώληση αυτοκινήτων με κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου έως το 2035

Σχετικά άρθρα

Μια ακόμη χώρα, η Ιαπωνία, έκανε γνωστές τις προθέσεις της να απαγορεύσει την πώληση νέων οχημάτων που κινούνται με βενζίνη ή πετρέλαιο, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050.

Η ιαπωνική κυβέρνηση και οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα συζητήσουν το σχέδιο αυτό, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ έως το 2035 και μπορεί να ανακοινωθεί την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Yoshihide Suga δεσμεύτηκε τον Οκτώβριο η Ιαπωνία να επιτύχει μηδενικές εκπομπές άνθρακα ως το 2050, ωθώντας τους μεγάλους ομίλους να προετοιμάσουν στρατηγικές για να περιορίσουν τις εκπομπές τους CO2.

Η ιαπωνική κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση των πωλήσεων νέων βενζινοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του 2030, ευνοώντας τα οχήματα υβριδικής τεχνολογίας ή τα ηλεκτρικά οχήματα και ευθυγραμμιζόμενη με μία παγκόσμια στροφή απομάκρυνσης από τα οχήματα συμβατικής τεχνολογίας.

Την ανακοίνωση αυτή από την Ιαπωνία υποδέχθηκαν με ικανοποίηση οι υπέρμαχοι του περιβάλλοντος και ο ΟΗΕ, αλλά η Ιαπωνία, η οποία εξαρτάται ακόμη σε μεγάλο βαθμό από την ενέργεια από τα ορυκτά καύσιμα, δεν διευκρίνισε με ποιον τρόπο σκοπεύει να επιτύχει τον στόχο της.

Η χώρα θέλει τώρα να αυξήσει τα οχήματα με χαμηλές εκπομπές -τα υβριδικά και τα ηλεκτρικά- σε 50% και σε 70% αντίστοιχα, ως το 2030, από το 40% που ήταν το 2019.

ΠηγήReuters.com

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...