Ο Romain Grosjean πήρε εξιτήριο χθες από το νοσοκομείο και σήμερα επέστρεψε στην πίστα του Σακίρ στο Μπαχρέιν, όπου την περασμένη Κυριακή είχε το φρικτό ατύχημα. Ο Γάλλος πιλότος είχε μάλιστα την ευκαιρία να συναντήσει του ανθρώπους που τον βοήθησαν να βγει από το φλεγόμενο μονοθέσιο του και να συζητήσει μαζί τους.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε είπε πως δεν γνωρίζει για την ώρα εάν θα καταφέρει να είναι σε θέση να λάβει μέρος στο τελευταίο GP της σεζόν στην πίστα Yas Marina στο Άμπου Ντάμπι, μιας και το αριστερό του χέρι είναι ακόμη πολύ πρησμένο και έχει εγκαύματα. Όπως τόνισε, δεν θα διακινδυνεύσει να λάβει μέρος στον αγώνα αν δεν υποχωρήσει το πρήξιμο του αριστερού του χεριού, συμπληρώνοντας πως θα ξεκουραστεί όσο περισσότερο μπορεί και θα ακολουθήσει τις συστάσεις των γιατρών για να θεραπευτεί.

Ο Grosjean πρόσθεσε πως το πρήξιμο δεν του επιτρέπει να ακουμπήσει τον αντίχειρά του στο μικρό του δάχτυλο, με όλη την αριστερή του πλευρά να έχει χτυπήματα από τη σύγκρουση.

Χτυπήθηκε ολόκληρη η αριστερή μου πλευρά. Στραμπούληξα τον αριστερό μου αστράγαλο καθώς προσπαθούσα να βγω από το μονοθέσιο, το αριστερό μου γόνατο χτύπησε στα τοιχώματα του cockpit και έχω ωραίες μώλωπες στον αριστερό μου ώμο, στον αριστερό μου γλουτό και στο αριστερό μου χέρι. Τα χέρια μου έχουν εγκαύματα και έχω στραμπουλήξει και τον αριστερό μου αντίχειρα.

Το αριστερό μου χέρι έχει δύναμη, μπορώ να κάνω πολλές κινήσεις με τον καρπό και τα δάχτυλα. Μπορώ να σχηματίσω μπουνιά, αλλά δεν μπορώ στο αριστερό μου χέρι να αγγίξω το μικρό μου δάχτυλο με τον αντίχειρα.

Το παπούτσι του αριστερού του ποδιού κόλλησε πίσω από το πεντάλ του φρένου και βγήκε από το πόδι του, στη προσπάθεια του Γάλλου να βγει από το μονοθέσιο. Οι γιατροί έχουν τοποθετήσει ειδική μπότα στο αριστερό πόδι του Grosjean, ο οποίος πρόσθεσε πως το αριστερό του χέρι του προκαλεί πόνο, γι’αυτό και οι γιατροί του έχουν χορηγήσει παρακεταμόλη.