Ο Frank Welsch, επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης της Volkswagen, έκανε γνωστό πως το φθινόπωρο του 2023 θα κυκλοφορήσει στην αγορά το ID.6, η έκδοση παραγωγής του I.D Vizzion Concept, το οποίο θα έχει αυτονομία έως και 700 χλμ ανά φόρτιση, μιας και θα εξοπλίζεται με μπαταρία 84 kWh.

Το μοντέλο θα προσφέρεται τόσο ως σεντάν, όσο και ως wagon και θα βασιστεί στην MEB πλατφόρμα του VW Group. Οι διαστάσεις του θα είναι παρόμοιες με αυτές του Passat, αλλά ο προσφερόμενος χώρος στο εσωτερικό θα είναι εφάμιλλος με αυτές του Phaeton.

Η παραγωγή του θα γίνεται στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Emden της Γερμανίας και θα προσφέρεται τόσο ως πισωκίνητο, όσο και ως τετρακίνητο. Η κορυφαία έκδοση θα ονομαστεί GTX και θα μπορεί να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου 5,6 δευτερόλεπτα. Η μπαταρία θα υποστηρίζει ταχυφόρτιση με φορτιστή 200 kW, ο οποίος θα προσθέτει 230 χλμ αυτονομίας σε 10 λεπτά φόρτισης.

Στις σχετικές ειδήσεις το ID.4 GTX θα παρουσιαστεί την άνοιξη του 2021, θα είναι τετρακίνητο, θα αποδίδει 306 άλογα και τα 0-100 χλμ/ώρα θα τα κάνει σε 6,2 δευτερόλεπτα. Η αυτονομία του θα ανέρχεται στα 470 χλμ στον κύκλο WLTP.