Η Volkswagen παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το I.D Vizzion Concept, ένα νέο αυτόνομο πρωτότυπο που μας δείχνει το πως βλέπει η γερμανική εταιρία τα σεντάν του μέλλοντος. To I.D Vizzion είναι πολύ μεγαλύτερο σε διαστάσεις από το Passat, μιας και το μήκος του φτάνει τα 5,11 μέτρα. Διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 306 ίππων (225 kW), έχοντας τελική ταχύτητα 180 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία ιόντων λιθίου 111 kWh, που δίνει αυτονομία 665 χλμ στο αυτοκίνητο.

Στο εσωτερικό του υπάρχει ένα ολόγραμμα, ενώ όντως εντελώς αυτόνομο, δεν διαθέτει τιμόνι και πεντάλ. Μπορεί να μεταφέρει τέσσερις ενήλικες επιβάτες, φέρει ηλεκτροχρωμικά τζάμια και οροφή, ενώ υπάρχει η HoloLens τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft που μπορεί να προβάλει εικονικές οθόνες μπροστά από τους επιβάτες, με το σύστημα να μαθαίνει τις προτιμήσεις των επιβατών.

Επίσης διαθέτει σύστημα φωνητικών εντολών, υποστηρίζει gestures και φέρει ένα δίκτυο αισθητήρων και τεχνητής νοημοσύνης. Επίσης εξοπλίζεται με αισθητήρες λέιζερ, ραντάρ και κάμερες και είναι 100% συνδεδεμένο, με τα όλα τα δεδομένα κίνησης να αντλούνται από cloud υπηρεσίες.