Μια McLaren Senna κυκλοφορεί στην Αθήνα

Σχετικά άρθρα

Τρία ακριβώς χρόνια μετά τα αποκαλυπτήρια του αυτοκινήτου από την McLaren, είδαμε να κυκλοφορεί μια Senna στους δρόμους της Αττικής, η οποία παραδόθηκε χθες στον τυχερό ιδιοκτήτη, μέσω εταιρίας leasing.

To βρετανικό hypercar είναι βαμμένο σε πορτοκαλί χρώμα (Mclaren Orange), ενώ διαθέτει μπλε λεπτομέρειες στα ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα στο εμπρός μέρος, ενώ και οι δαγκάνες είναι στο ίδιο χρώμα.

Η McLaren κατασκεύασε -χειροποίητα- 500 αυτοκίνητα, και πριν καν παρουσιαστεί το μοντέλο όλα είχαν βρει το νέο τους ιδιοκτήτη, αφού πρώτα οι τυχεροί πελάτες είχαν δώσει τουλάχιστον 750.000 λίρες Αγγλίας (με φόρους), ήτοι €853.000, για να την αποκτήσουν. Σήμερα, όμως, η “χρηματιστηριακή” αξία εκτιμάται περίπου £700.000 (€785.100).

Το αυτοκίνητο βασίζεται στο carbon πλαίσιο Monocage III, που αποτελεί μια περαιτέρω εξέλιξη της δομής της McLaren 720S, και το ισχυρότερο monocoque πλαίσιο που κατασκευάστηκε ποτέ από την McLaren για ένα αυτοκίνητο δρόμου. Κάθε μέρος του αμαξώματος είναι κατασκευασμένο από carbon, με αποτέλεσμα το Senna να είναι το ελαφρύτερο McLaren, με το συνολικό βάρος να φτάνει μόλις τα 1.198 κιλά στεγνό (χωρίς υγρά).

Μηχανικά, χρησιμοποιεί τον ίδιο biturbo 4.0-λιτρο V8 κινητήρα της 720S, αλλά στην συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 80 άλογα παραπάνω, φτάνοντας τα 800, με την ροπή να είναι 800 Nm (+30 Nm σε σχέση με την 720S). Η βρετανική εταιρία είχε κάνει γνωστό ότι ο ανιψιός του Ayrton Senna, Bruno Senna, συμμετείχε άμεσα κατά την διαδικασία ανάπτυξης και εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Διάβασε ακόμα

Ο λόγος που η McLaren Senna έχει 2 ή 3 απολήξεις εξατμίσεων

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Suzuki: Παραγωγή 30 εκατομμυρίων αυτοκινήτων στην Ινδία

Η Suzuki ανακοίνωσε ότι η συσσωρευμένη παραγωγή αυτοκινήτων ξεπέρασε τις 30 εκατομμύρια μονάδες στην Ινδία στο τέλος Μαρτίου. Η Ινδία γίνεται η δεύτερη χώρα -μετά...

Να τι συμβαίνει σε έναν κινητήρα εάν του βάλεις πολύ παραπάνω λάδι

Όλοι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης απαιτούν λάδι για να λειτουργούν, αλλά τι γίνεται εάν βάλεις παραπάνω λάδι από αυτό που ορίζει ο κατασκευαστής; Μερικά...