Formula 1: Αλλάζει η ώρα έναρξης των αγώνων ενώ εξετάζεται οι πρώτες δοκιμές να γίνουν στο Μπαχρέιν

Σχετικά άρθρα

Η Liberty Media πήρε την απόφαση οι αγώνες της Formula 1 να ξεκινούν στις 15:00 ώρα Ελλάδος, μιας και κρίθηκε πως αυτή η ώρα έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ.

Από το 2018 οι περισσότεροι αγώνες της Formula 1 ξεκινούσαν στις 16:10 ώρα Ελλάδος, με το σκεπτικό πως αυτή η ώρα θα είχε μεγαλύτερη τηλεθέαση, ενώ το επιπλέον 10λεπτο θα έδινε περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο στα κανάλια που προβάλουν τους αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η αλλαγή της ώρας θα ισχύσει για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ για τα GP εκτός της Γηραιάς Ηπείρου θα αποφασίζεται ανά αγώνα κατά περίπτωση η καλύτερη ώρα εκκίνησης.

Στις σχετικές ειδήσεις, με το GP της Αυστραλίας να τίθεται εν αμφιβόλω, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι χειμερινές δοκιμές να μην γίνουν στη Βαρκελώνη αλλά στο Μπαχρέιν, κάτι που θα μειώσει τα κόστη αλλά και το ρίσκο των μετακινήσεων λόγω Covid. Οι δοκιμές είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 2 με 4 Μαρτίου, ενώ βάση κανονισμών, αυτές θα μπορούσαν να γίνουν μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της σεζόν, δηλαδή έως τις 16 Μαρτίου.

Διάβασε επίσης

Μειώνεται η διάρκεια των FP1 και FP2 από το 2021

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Το πρώτο gameplay από το F1 2024

Η EA Sports έδωσε στη δημοσιότητα το πρώτο gameplay από το F1 24, το επίσημο βιντεοπαιχνίδι του sport που θα γίνει διαθέσιμο στις 31...

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...