Η Liberty Media πήρε την απόφαση οι αγώνες της Formula 1 να ξεκινούν στις 15:00 ώρα Ελλάδος, μιας και κρίθηκε πως αυτή η ώρα έχει μεγαλύτερη τηλεθέαση στις ΗΠΑ.

Από το 2018 οι περισσότεροι αγώνες της Formula 1 ξεκινούσαν στις 16:10 ώρα Ελλάδος, με το σκεπτικό πως αυτή η ώρα θα είχε μεγαλύτερη τηλεθέαση, ενώ το επιπλέον 10λεπτο θα έδινε περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο στα κανάλια που προβάλουν τους αγώνες της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

1

Η αλλαγή της ώρας θα ισχύσει για τους ευρωπαϊκούς αγώνες, ενώ για τα GP εκτός της Γηραιάς Ηπείρου θα αποφασίζεται ανά αγώνα κατά περίπτωση η καλύτερη ώρα εκκίνησης.

Στις σχετικές ειδήσεις, με το GP της Αυστραλίας να τίθεται εν αμφιβόλω, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι χειμερινές δοκιμές να μην γίνουν στη Βαρκελώνη αλλά στο Μπαχρέιν, κάτι που θα μειώσει τα κόστη αλλά και το ρίσκο των μετακινήσεων λόγω Covid. Οι δοκιμές είναι προγραμματισμένες για το τριήμερο 2 με 4 Μαρτίου, ενώ βάση κανονισμών, αυτές θα μπορούσαν να γίνουν μέχρι και 10 ημέρες πριν την έναρξη του πρώτου αγώνα της σεζόν, δηλαδή έως τις 16 Μαρτίου.