Πολύ πιθανή η αναβολή του πρώτου αγώνα της F1

Σχετικά άρθρα

Θεωρητικά, σε 75 ημέρες από σήμερα θα κάνει πρεμιέρα η φετινή σεζόν του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 στην Αυστραλία, αλλά φαίνεται ότι θα πρέπει να περιμένουμε λίγες ημέρες επιπλέον, εκτός και αν βρεθεί την τελευταία στιγμή κάποιος άλλος αγώνας να αντικαταστήσει το GP της Αυστραλίας.

Και αυτό γιατί -σύμφωνα με πληροφορίες από τη χώρα των καγκουρό- απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της αναβολής του αγώνα στη Μελβούρνη, λόγω των αυξημένων μέτρων της κυβέρνησης της χώρας για την αντιμετώπιση της πανδημίας του νέου κορωνοϊου.

Σήμερα, το υγειονομικό πρωτόκολλο στην Αυστραλία απαγορεύεται την είσοδο στη χώρα σε μη Αυστραλούς κατοίκους, εκτός εάν οι τελευταίοι μπουν σε αυστηρή καραντίνα 14 ημερών σε συγκεκριμένα ξενοδοχεία, όπου θα διεξάγεται 24ωρος έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές.

Αυτό ακριβώς θα ακολουθηθεί και ενόψει του Αυστραλιανού Open στο τένις, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 21 Φεβρουαρίου, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να φτάνουν στη Μελβούρνη δύο εβδομάδες νωρίτερα. Ωστόσο, τα μέλη της Formula 1 δεν έχουν αυτή τη χρονική πολυτέλεια, και γι’αυτό η Liberty Media φαίνεται να έχει αποφασίσει να καθυστερήσει την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα κατά δύο εβδομάδες και για το τριήμερο 26-28 Μαρτίου, στο GP του Bahrain.

Κάθε χρόνο, οι εργασίες διαμόρφωσης των δρόμων του Albert Park για τον αγώνα της F1 ξεκινούν στα τέλη Ιανουαρίου, και γι’αυτό οι Αυστραλοί πιέζουν να παρθεί σύντομα η οριστική απόφαση από τη Liberty Media, έτσι ώστε να οι διοργανωτές να ενεργήσουν κατάλληλα, τόσο για τις εργασίες, όσο και για την πώληση των εισιτηρίων. Ωστόσο, φέτος οι διοργανωτές του αγώνα στην Αυστραλία δεν θέλουν να ακυρωθεί το Grand Prix, όπως έγινε πέρσι, και γι’αυτό θα προσπαθήσουν να μεταφέρουν τον αγώνα στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Lewis Hamilton: Δεν έχω ξεκινήσει χειρότερα στη καριέρα μου στην F1

Έχουν διεξαχθεί ήδη τρία Grand Prix στη φετινή σεζόν και ο Lewis Hamilton είναι μόλις 10ος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος των οδηγών, έχοντας συγκεντρώσει...

O Horner αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ο Carlos Sainz να πάει στη Red Bull

Ο Carlos Sainz είναι ο μόνος πιλότος που έχει καταφέρει να νικήσει την Red Bull πέρυσι και φέτος και ο Ισπανός δεν έχει εξασφαλίσει...
Autoblog.gr