Η Hyundai ανακοίνωσε σήμερα ότι υπέγραψε ένα επενδυτικό συμβόλαιο με την κυβέρνηση της επαρχίας Guangdong για τη δημιουργία μιας υπεράκτιας εγκατάστασης παραγωγής κυψελών καυσίμου υδρογόνου στην πόλη Guangzhou της Κίνας. Η επένδυση υποστηρίζει την ώθηση της κορεάτικης εταιρίας στην ταχέως αναπτυσσόμενη βιομηχανία υδρογόνου της Κίνας.

Η κατασκευή του εργοστασίου έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα και θα ολοκληρωθεί έως το δεύτερο εξάμηνο του 2022. Το εργοστάσιο θα είναι η πρώτη βάση παραγωγής κυψελών καυσίμου της Hyundai εκτός Κορέας, με αρχική ικανότητα παραγωγής 6.500 μονάδων συστημάτων κυψελών καυσίμου ετησίως. Ωστόσο, ο κορεάτικος όμιλος θα αυξήσει σταδιακά την παραγωγική ικανότητα σύμφωνα με τη ζήτηση της αγοράς.

Στο νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζονται τα συστήματα κυψελών καυσίμου που χρησιμοποιούνται στο Hyundai Nexo. Επιπλέον, ο όμιλος θα συνεργαστεί με κινεζικές εταιρείες για να συμμετάσχουν στο πιλοτικό έργο και σε πρωτοβουλίες που σχετίζονται με το υδρογόνο στην κυβέρνηση της επαρχίας Guangdong, οι οποίες θα βοηθήσουν τη Hyundai να εξασφαλίσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στη βιομηχανία υδρογόνου της Κίνας.