Η Tesla ζητά από την NHTSA να μην ανακαλέσει 612.000 αυτοκίνητά της

Σχετικά άρθρα

Η Tesla υπέβαλε αίτηση στην Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων στις ΗΠΑ (NHTSA) ώστε να μην ανακαλέσει 612.000 αυτοκίνητα της, παραγωγής από το 2012, τα οποία δεν συμμορφώνονται πλήρως με τα ομοσπονδιακά πρότυπα ασφαλείας, μιας και οι οθόνες μπορούν να αλλάξουν την ένδειξη της ταχύτητας από μίλια ανά ώρα σε χιλιόμετρα ανά ώρα.

Στην αίτησή της η Tesla ζητά από την NHTSA να χαρακτηρίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα ως ήσσονος σημασίας. Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το πρόβλημα έχει λυθεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο και πως το 75% των επηρεαζόμενων αυτοκινήτων στις ΗΠΑ έχουν λάβει την ενημέρωση λογισμικού, που κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο του 2020 μέσω over-the-air αναβάθμισης.

Η Tesla λέει πως ακόμη και αν η ένδειξη της ταχύτητας δείχνει σε χιλιόμετρα ανά ώρα, όλες οι λειτουργίες που συνδέονται με τα όρια ταχύτητας, όπως το Traffic Aware Cruise Control και το Speed ​​Assist, μετατρέπουν τα δεδομένα από μίλια/ώρα σε χλμ/ώρα, ώστε η ταχύτητα του οχήματος να είναι πάντα εντός των ορίων ταχύτητας του δρόμου που κινείται.

Επίσης η Tesla προσθέτει πως οι οδηγοί των αυτοκινήτων μπορούν να αλλάξουν την σχετική ένδειξη μέσω ρύθμισης που βρίσκεται εύκολα στο μενού και δεν είναι “κρυμμένη” σε κάποιο υπομενού.

Η Tesla καταλήγει πως δεν έχει λάβει αναφορές για ατυχήματα που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο ζήτημα, σημειώνοντας πως η NHTSA έχει εγκρίνει ήδη δύο τέτοιες περιπτώσεις στο παρελθόν. Συγκεκριμένα το 2015 ενέκρινε την μη ανάκληση αυτοκινήτων της Volkswagen και της BMW για μη συμμόρφωση της μονάδας ταχύτητας στην οθόνη του κοντέρ αυτοκινήτων τους.

ΠηγήReuters

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Με 460 άλογα το Tesla Model 3 Performance στην Ευρώπη

Στις αρχές της εβδομάδας η Tesla παρουσίασε το Model 3 Performance με την εταιρία να ανακοινώνει πως φέρει δύο νέους ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 510 άλογα...