Hamilton: Δεν θα είχα πάρει άλλο πρωτάθλημα αν έμενα στη McLaren

Σχετικά άρθρα

Το ημερολόγιο έγραφε 28η Σεπτεμβρίου του 2012 όταν ανακοινώθηκε ότι ο Lewis Hamilton υπέγραψε με την ομάδα της Mercedes-AMG F1, αφήνοντας την McLaren μετά από έξι σεζόν, 21 νίκες και το πρώτο του παγκόσμιο πρωτάθλημα οδηγών.

Ο Hamilton αντικατέστησε τον Michael Schumacher στην γερμανική ομάδα, ενώ η McLaren είχε πάρει τον Sergio Perez, για να τρέξει για λογαριασμό της. Τότε, ήταν πολλοί –μεταξύ αυτών και ο Martin Whitmarsh– που είχαν αμφισβητήσει την κίνηση του Hamilton, καθώς η Mercedes-AMG F1 δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

H ιστορία, όμως, απέδειξε ότι ο Hamilton έκανε την καλύτερη δυνατή επιλογή στη ζωή του, καθώς μαζί με την γερμανική ομάδα κατάφεραν να κυριαρχήσουν απόλυτα στην υβριδική εποχή της Formula 1, χωρίς να αμφισβητείται από κανέναν.

Σε πρόσφατο podcast με τον χορηγό της Mercedes, Crowdstrike, ο Hamilton δήλωσε:

Ήμουν με τη McLaren από τα 13 μου, οπότε ήταν η οικογένειά μου και ήμουν πολύ ασφαλής εκεί, με φρόντιζαν καλά. Αλλά νομίζω ότι η McLaren είχε καταπληκτική ιστορία, είχε πολλά πρωταθλήματα, ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη και αναπόφευκτα ένιωσα ότι δεν βοηθούσα να χτίσω κάτι.

Ήταν ήδη μια επιφανής ομάδα, είχε ήδη όλες τις επιτυχίες. Είχε τη μεγαλύτερη βιτρίνα με τρόπαια και ήθελα να πάω κάπου όπου θα μπορούσα να βοηθήσω, θα μπορούσα να είμαι μεγάλο μέρος του να οικοδομήσω κάτι.

Όταν μπήκα σε αυτήν την ομάδα [Mercedes], δεν είχε πολλά τρόπαια στο ντουλάπι. Ήταν στο δρόμο προς τα πάνω, μεγάλωνε, έχτιζε κάτι. Ήρθαν περισσότεροι άνθρωποι. Και ήμουν σαν να θέλω να πάω κάπου και να δω αν μπορώ να χρησιμοποιήσω όλα όσα έχω μάθει όλα αυτά τα χρόνια, το προνόμιο να δουλεύω στη McLaren, και να εφαρμόζω αυτά τα μαθήματα σε μια ομάδα που δεν είναι πολύ επιτυχημένη, για να γίνει επιτυχημένη.

Το 2012, η McLaren διεκδικούσε το πρωτάθλημα και το να την αφήσει για να ενταχθεί στη Mercedes εμπεριείχε ρίσκο, με τον Hamilton να τονίζει:

Σίγουρα υπήρχαν στιγμές που έλεγα “δεν ξέρω πότε θα κερδίσω ξανά”. Έπρεπε να αναλύσω πραγματικά τα πολλά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Αλλά για μένα, λαμβάνοντας τον ρίσκο: Ο Senna έλεγε “αν δεν κυνηγάς το παραπάνω, τότε δεν είσαι οδηγός αγώνων”. Και νομίζω ότι αν δεν ρισκάρεις στη ζωή, τότε μένεις στάσιμος. Έτσι, θα μπορούσα να μείνω εκεί. Εκ των υστέρων, κοιτάς αν είχα μείνει, δεν θα είχα άλλο πρωτάθλημα στο όνομά μου. Θα ήμουν ακόμα ένας παγκόσμιος πρωταθλητής με έναν τίτλο μετά από 14 χρόνια.

Ο τότε επικεφαλής της Mercedes, Ross Brawn, και ο μη εκτελεστικός πρόεδρος, Niki Lauda, έπεισαν τον Hamilton να αποχωρήσει από την McLaren και να πάει στην Mercedes, με τον Βρετανό να συμπληρώνει:

Τα πάντα συμβαίνουν για έναν λόγο, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Και είμαι πραγματικά, πραγματικά ευγνώμων που πήρα αυτήν την απόφαση. Ήταν κίνηση πίστης. Χάρη σε ανθρώπους, όπως ο Niki -ας αναπαυθεί η ψυχή του- και ο Ross, και στη Mercedes, που πραγματικά πιστεύουν σε μένα.

Διάβασε ακόμα

Hamilton: Η McLaren θα είναι πάντα το σπίτι μου· μπορεί να επιστρέψω

ΠηγήCrowdstrike

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr