Από το 2013, ο Lewis Hamilton θ’ αγωνίζεται για λογαριασμό της Mercedes, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δε θα επιτρέψει κάποτε στη McLaren, δηλαδή στην ομάδα που τον έχει κάνει γνωστό σε όλο τον πλανήτη. Ο Βρετανός παραδέχεται ότι ο αποχωρισμός θα είναι δύσκολος, ενώ δηλώνει πως η βρετανική ομάδα θα είναι πάντα το σπίτι του, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να επιστρέψει κάποτε στο Woking, ίσως πριν λήξει το συμβόλαιο διάρκειας 3 ετών που έχει υπογράψει με τη Mercedes.

Το να φεύγεις από το σπίτι σου, μοιάζει λίγο με ταξίδι. Δεν μπορείς ποτέ να λες “ποτέ”. Πέρασα πολύ ωραία εδώ. Νομίζω ότι η McLaren θα είναι πάντα το σπίτι μου. Πάντα, θα τη θεωρώ σπίτι μου, είναι από ‘δώ που ξεκίνησα, κι έτσι η επιστροφή θα είναι ωραία κάποια μέρα. Όμως, θέλω να ζήσω κι άλλα πράγματα στην καριέρα μου. Είναι σχεδόν σαν να φεύγεις από το σπίτι σου και να ταξιδεύεις για λίγο. Απλά, το κάνω με μια διαφορετική εταιρεία.

Έχω μόνο καλές αναμνήσεις από τη McLaren, και θα φύγω με τις καλύτερες αναμνήσεις από τις καλύτερες εμπειρίες, κι ελπίζω πολλούς από τους φίλους να συνεχίσουν να είναι φίλοι μου και στο μέλλον. Απλά, τους είπα ότι, πιθανώς, θα συνεχίσω να τρώω μαζί τους και να με φιλοξενούν, διότι το φαγητό είναι υπέροχο εκεί.

Είναι μια αρκετά μοναδική κατάσταση για ‘μένα. Προφανώς, ποτέ δεν ήμουν σε μια παρόμοια κατάσταση στο παρελθόν, δηλαδή να είναι το τελευταίος αγώνας με την ομάδα που μεγάλωσα. Θα είναι δύσκολο. Θα πιέσουμε όσο περισσότερο μπορούμε και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Δεν έχω κερδίσει ποτέ εδώ πριν, και θα έχουμε έναν τόσο όμορφο αγώνα, αν παραμείνει καλός ο καιρός.

[Πηγή: PlanetF1 | Photo Copyright: HOCH ZWEI/Vodafone McLaren Mercedes]