Ο CEO της Dodge, Tim Kuniskis, σε πρόσφατη συνέντευξή του δήλωσε πως οι μέρες του κομπρεσοράτου Hellcat V8 6,2-λίτρων κινητήρα είναι μετρημένες λόγω του κόστους συμμόρφωσης και όχι λόγω έλλειψης ζήτησης.

Η Dodge έχει πουλήσει περισσότερα από 50.000 Hellcat μοντέλα τα τελευταία πέντε χρόνια, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία της εταιρίας, με τον Kuniskis να συμπληρώνει πως ο V8 Hellcat κινητήρας θα αντικατασταθεί από έναν υβριδικό, που θα παρέχει παρόμοια απόδοση με τον V8, αλλά θα είναι πολύ πιο οικονομικός στη κατανάλωση καυσίμου, κάτι που θα επηρεάσει και τις εκπομπές ρύπων.

Η Dodge θα βγάλει στην αγορά έναν τέτοιον κινητήρα μόλις μειωθεί το κόστος των εξαρτημάτων του, με την εταιρία να προσθέτει ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα μέσα στα επόμενα χρόνια.

Το 1972 ήταν η αρχή του τέλους της χρυσής εποχής των muscle cars. Έφυγαν λόγω της κρίσης πετρελαίου. Είναι κάπως τρελό να σκεφτώ ότι πλησιάζουμε σε μια παρόμοια κατάσταση αυτή τη στιγμή,

είπε ο Kuniskis που κατέληξε λέγοντας πως είναι “εξαιρετικά ενθουσιασμένος” για το ηλεκτροκίνητο μέλλον, καθώς πιστεύει πως η τεχνολογία θα σώσει τα muscle cars.