Γιατί υπάρχουν τόσα εγκαταλελειμμένα supercars στο Ντουμπάι

Σχετικά άρθρα

Είναι κάτι το σύνηθες να βλέπει κανείς supercars και άλλα πανάκριβα αυτοκίνητα να έχουν αφεθεί στη τύχη τους στους δρόμους του Ντουμπάι. Απορείς γιατί συμβαίνει αυτό; Η απάντηση είναι απλή. Oι ιδιοκτήτες τους φεύγουν άρον-άρον από την χώρα, αφήνοντας πίσω τους τα πάντα, για να μην καταλήξουν στη φυλακή.

Το 90% του πληθυσμού του Ντουμπάι δεν είναι γεννημένο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Πρόκειται για άτομα που μετακόμισαν στη χώρα της Μέσης Ανατολής προκειμένου να εργαστούν σε υψηλά αμειβόμενες θέσεις.

Με την φορολογία εισοδήματος στο Ντουμπάι να είναι μηδενική και με το τραπεζικό σύστημα να δίνει πολύ εύκολα δάνεια, οι άνθρωποι έχουν στραφεί στην αγορά πολυτελών αυτοκινήτων.

Η νομοθεσία του Ντουμπάι ωστόσο θεωρεί την μη καταβολή μιας δόσης δανείου ως κλοπή, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα όσοι χρωστούν να είναι αντιμέτωποι με σύλληψη που θα τους στείλει στη φυλακή. Έτσι όσοι χάνουν την δουλειά τους ή δεν μπορούν να καλύψουν τις οικονομικές τους εκκρεμότητες, αποφασίζουν να φύγουν από τη χώρα.

Τα εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα συχνά δημοπρατούνται και μερικά από αυτά είναι πραγματικές ευκαιρίες.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...