Πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που θέλουν την Hyundai-Kia να συνεργάζεται με την Apple προκειμένου να κατασκευάσει το αυτοκίνητο της δεύτερης. Σημερινά δημοσιεύματα αναφέρουν πως η Apple θα επενδύσει 4 τρισεκατομμύρια γουόν (3 δισ. ευρώ) στην Kia, ως μέρος συνεργασίας με τη νοτιοκορεατική αυτοκινητοβιομηχανία για την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Apple σχεδιάζει την παραγωγή αυτοκίνητων στις εγκαταστάσεις της Kia στην Τζόρτζια των ΗΠΑ, με τις εταιρείες να ενδέχεται να υπογράψουν την τελική συμφωνία στις 17 Φεβρουαρίου ώστε τα πρώτα μοντέλα να βγουν στους δρόμους το 2024 – 2025. Αρχικός στόχος είναι η παραγωγή 100.000 οχημάτων τον χρόνο. Εκπρόσωποι των δύο εταιρειών αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

Επιπλέον, ο ο γνωστός αναλυτής Ming-Chi Kuo πιστεύει πως το αυτοκίνητο της Apple θα βασίζεται στην E-GMP πλατφόρμα της Hyundai-Kia, με την εταιρία από το Κουπερτίνο να έχει προσλάβει τον Manfred Harrer, πρώην στέλεχος της Porsche που ειδικεύεται στην ανάπτυξη πλαισίων. Ο Harrer εργάστηκε για το Volkswagen Group για περισσότερα από 13 χρόνια πριν φύγει στο τέλος του περασμένου έτους.