Κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρουσίασης του νέου Pathfinder, η Nissan έδειξε ένα video από τις εγκαταστάσεις της όπου αναπτύσσει τα νέα της μοντέλα και αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία είναι κατά πάσα πιθανότητα το 400Z, η έκδοση παραγωγής του Z Proto. Το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί κάποια στιγμή μέσα στο έτος και όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Nissan δεν θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη.

Το αυτοκίνητο θα έχει μήκος 4,382 μέτρα, πλάτος 1,849 μέτρα, ύψος 1,311 μέτρα, όντας μεγαλύτερο κατά 12,7 εκατοστά, πλατύτερο κατά 0,5 εκατοστά και πιο κοντό κατά 0,5 εκατοστά σχέση με το 370Z.

Στο εσωτερικό θα συναντάμε ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3″, τριάκτινο τιμόνι, bucket καθίσματα και δερμάτινες επενδύσεις. Μηχανικά θα φορά τον 3,0-λίτρο twin-turbo V6 κινητήρα απόδοσης 400 ίππων με 475 Nm ροπής, προερχόμενος από τα Infiniti Q50/Q60 400 Red Sport, που θα συνδυάζεται τόσο με ένα 6-τάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων, όσο και με ένα 9-τάχυτο αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων.

Αργότερα θα προσφέρεται και σε Nismo έκδοση, με την Nissan, να εξετάζει και έναν υβριδικό κινητήρα, αρκεί βέβαια να υπάρχει η απαιτούμενη ζήτηση γι’αυτόν. Υπό σκέψη βρίσκεται και η roadster έκδοση του.