Η Mazda ανακοίνωσε πως στο τέλος της φετινής σεζόν θα αποχωρήσει από το πρωτάθλημα IMSA WeatherTech SportsCar Championship DPi και δεν ετοιμάζει κάποιο νέο αγωνιστικό πρωτότυπο που θα πληροί τους νέους LMDh κανονισμούς.

Η ιαπωνική εταιρία συμμετέχει στο IMSA από την ίδρυσή του, το 2014, όταν και δημιουργήθηκε μετά την συγχώνευση των πρωταθλημάτων Grand-Am και ALMS. Σύμφωνα με την εταιρία, η απόφασή της πάρθηκε μετά από “μια εσωτερική αξιολόγηση της τρέχουσας σειράς DPi και της μελλοντικής LMDh σειράς”.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mazda Βορείου Αμερικής, Mazahiro Moro, δήλωσε:

Η Mazda έχει μακρά ιστορία στους αγώνες και πρόσθεσε πρόσφατα αρκετές νίκες και βάθρα κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2020. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για τη νίκη μας στον 12ωρο αγώνα αντοχής του Sebring, στα βάθρα που κατακτήσαμε στον 24ωρο αγώνα αντοχής της Daytona τόσο το 2020, όσο και το 2021, αλλά και τους γύρους ρεκόρ που πετύχαμε στον 24ωρο αγώνα της Daytona το 2019 και το 2020.

Αυτά είναι σημαντικά επιτεύγματα στην ιστορία της Mazda Motorsports. Ευχαριστούμε τους οδηγούς, την ομάδα, τους συνεργάτες και τους οπαδούς μας για τα χρόνια υποστήριξής τους και προσβλέπουμε σε μια ισχυρή σεζόν του 2021.

Η απόσυρση της Mazda από το πρωτάθλημα θα αφήσει μόνο τις Cadillac και Acura στο IMSA DPi πρωτάθλημα του 2022, με τους νέους LMDh κανονισμούς να τίθενται σε ισχύ από το 2023.