Η Mitsubishi παρουσίασε τη νέα γενιά του Outlander που βασίζεται στην CMF-C/D πλατφόρμα του νέου Nissan X-Trail. Είναι το πρώτο μοντέλο της Mitsubishi που επωφελείται από τη συνεργασία της με την Nissan, με την τέταρτη γενιά του Outlander να έχει αναπτυχθεί υπό τον ιαπωνικό όρο “I-Fu-Do-Do”, που σημαίνει αυθεντικό και μαγευτικό και ο εξωτερικός σχεδιασμός του αυτοκινήτου είναι εκλεπτυσμένος, με ένα “ισχυρό και περήφανο” μπροστινό μέρος, που ακολουθεί μια εξέλιξη της Dynamic Shield ταυτότητας.

Το νέο Outlander έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από τη προηγούμενη γενιά, προσφέροντας περισσότερο χώρο τόσο στους μπροστά, όσο και στους πίσω επιβάτες, αλλά και στον χώρο αποσκευών. Συγκεκριμένα το μήκος του αγγίζει τα 4,71 μέτρα, το πλάτος τα 1,862 μέτρα, το ύψος τα 1,748 μέτρα και το μεταξόνιο τα 2,71 μέτρα. Οι διαστάσεις της προηγούμενης γενιάς είναι 4,695 μέτρα μήκος, 1,8 μέτρα πλάτος, 1,71 μέτρα ύψος και 2,67 μέτρα μεταξόνιο.

Στο εσωτερικό η Mitsubishi έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ποιότητα των υλικών και στο φινίρισμα, με μια οθόνη 8″ (προαιρετικά 9″) να βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό, ενώ υπάρχει και μια δεύτερη οθόνη 12,3″ που λειτουργεί ως πίνακας οργάνων.

Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας υποστηρίζει Apple CarPlay και Android Auto, υπάρχουν πολλά θύρες USV, 11 αερόσακοι, head-up display, ενεργό cruise control, ηχοσύστημα της Bose με 10 ηχεία και άλλα.

Στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού προσφέρεται με τον τετρακύλινδρο 2,5-λίτρων κινητήρα βενζίνης (PR25DD) της Nissan, απόδοσης 184 ίππων στις 6.000 σ.α.λ με 245 Nm ροπής στις 3.600 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με 8-τάχυτο CVT κιβώτιο, με το Super All-Wheel Control 4WD σύστημα τετρακίνησης να βρίσκεται στον πρόσθετο εξοπλισμό και να έχει 6 προγράμματα λειτουργίας. Αργότερα θα είναι διαθέσιμος και ένας plug-in υβριδικός κινητήρας.