Τις προηγούμενες ημέρες βγήκε σε δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s μια Lamborghini Countach LP400 Periscopio, σπάνιο μέλος της συλλογής του Βρετανού μουσικού Rod Stewart. Το αυτοκίνητο είναι ένα από τα 157 της συγκεκριμένης έκδοσης του μοντέλου και το υψηλότερο bid άγγιξε τα €775.625.

Αυτό αποτελεί ρεκόρ για την οίκο δημοπρασιών για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, το οποίο πουλήθηκε στην πόλη Karlskron της Γερμανίας. Η συγκεκριμένη έκδοση πήρε την ονομασία της από το σύστημα που διαθέτει το αυτοκίνητο για την προβολή του κεντρικού εσωτερικού καθρέφτη, όπου υπάρχει μια εσοχή στην οροφή του αυτοκινήτου για να μπορεί να βλέπει ο οδηγός προς τα πίσω.

Η ανακατασκευή του αυτοκινήτου ξεκίνησε το 2015 και το τμήμα Polo Storico της Lamborghini επέβλεψε και πιστοποίησε την αποκατάσταση αυτού. Μηχανικά, η Countach LP400 διαθέτει έναν 4,0-λιτρο ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με έξι weber καρμπιρατέρ. Η συνολική απόδοση αγγίζει τα 375 άλογα στις 8.000 σ.α.λ, και εξαιτίας του βάρους των 1.065 κιλών και του εξαιρετικά αεροδυναμικού σχήματος του αυτοκινήτου, η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 290 χλμ/ώρα.