Η FCA παραδέχτηκε την ενοχή της για παράνομες πληρωμές μελών του United Auto Workers (UAW), του συνδικάτου Αμερικανών και Καναδών εργαζομένων στις αυτοκινητοβιομηχανίες, στο πλαίσιο της συμφωνίας της με το Γραφείο Εισαγγελέων των ΗΠΑ, ενώ θα κληθεί να πληρώσει και πρόστιμο ύψους 30 εκατ. δολαρίων.

Η FCA δωροδόκησε στελέχη του UAW με περισσότερα από 3,5 εκατ. δολάρια, προκειμένου να λάβει ευνοϊκότερους όρους στις διαπραγματεύσεις εργασίας, οφέλη στους μισθούς και στις εργασιακές πρακτικές, από τον Ιανουάριο του 2009 έως κα το 2016.

Η συμφωνία βάζει οριστικό τέλος σε μια πολυετή δικαστική έρευνα, η οποία είχε θέσει στο επίκεντρο τόσο τη διοίκηση της Fiat Chrysler όσο και αυτή της UAW.

Η FCA, όπως ορίζει ο διακανονισμός, εκτός του ότι δήλωσε ένοχη για το αδίκημα της παραβίασης του συμφώνου Διαχείρισης Εργασιακών Σχέδιων και το πρόστιμο των 30 εκατ. δολαρίων, υποχρεούται να προσλάβει ανεξάρτητο επόπτη για τρία χρόνια, ο οποίος θα ελέγχει τη συμμόρφωση της εταιρείας με τις απαιτήσεις της αμερικανικής δικαιοσύνης.

Για την ίδια υπόθεση έχουν καταδικαστεί συνολικά 15 άτομα, ανάμεσα στα οποία και τρία στελέχη της Fiat Chrysler.