Αύριο 5 Μαρτίου, η Honda θα ξεκινήσει στην Ιαπωνία τις πωλήσεις του νέου Legend, το οποίο εφοδιάζεται με τη νέα σουίτα ασφαλείας Sensing Elite. Με αυτή, η ιαπωνική εταιρία γίνεται η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου που παράγει μαζικά αυτοκίνητα εφοδιασμένα με αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 3.

Αυτό σημαίνει ότι το Legend μπορεί να κινηθεί αυτόνομα σε έναν αυτοκινητόδρομο εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρησης, με τον οδηγό να μπορεί να πάρει το βλέμμα του από τον δρόμο, αλλά να είναι σε θέση να αναλάβει τον έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

Το μοντέλο είναι εξοπλισμένο με τον πρόσφατα εγκεκριμένο εξοπλισμό που προσφέρει αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 3. Το Legend πωλείται ως Acura RLX στις ΗΠΑ, με την Honda να ονομάζει Traffic Jam Pilot το αυτόνομο σύστημα επιπέδου 3.

Το σύστημα μπορεί να ελέγξει την επιτάχυνση, το φρενάρισμα και την οδήγηση υπό ορισμένες συνθήκες και μόλις ενεργοποιηθεί, ο οδηγός μπορεί επίσης να παρακολουθήσει ταινίες ή να χρησιμοποιήσει την πλοήγηση στην οθόνη, βοηθώντας έτσι στη μείωση της κόπωσης και του άγχους του οδηγού κατά την οδήγηση εν μέσω κυκλοφοριακής συμφόρησης, αναφέρει η Honda στην ανακοίνωσή της.

Το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό με διάφορους τρόπους, όπως δονήσεις στη ζώνη ασφαλείας, με οπτικά αλλά και με ηχητικά σήματα, και αν αυτός δεν ανταποκριθεί και δεν αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, τότε το σύστημα σταματά το όχημα με ασφάλεια στην άκρη του δρόμου, ενεργοποιώντας τα αλάρμ και την κόρνα, έτσι ώστε να προειδοποιήσει τους οδηγούς των άλλων αυτοκινήτων.

Το σύστημα θα διαθέτει μια συσκευή εγγραφής δεδομένων 6 μηνών (ή 2.500 χρήσεων) που θα δείχνει πότε το σύστημα είναι ενεργοποιημένο ή απενεργοποιημένο, πότε το σύστημα ειδοποιεί τον οδηγό πως πρέπει να αναλάβει τον έλεγχο και πότε αυτός δεν μπόρεσε να αναλάβει τον έλεγχο. Επίσης τα αυτοκίνητα θα διαθέτουν ειδικό αυτοκόλλητο προκειμένου να γνωρίζουν οι άλλοι οδηγοί πως διαθέτει αυτόνομη λειτουργία επιπέδου 3.

Δίνοντας την υψηλότερη προτεραιότητα στην ασφάλεια και την αξιοπιστία, η ανάπτυξη του συστήματος χρησιμοποίησε προσομοιώσεις όπου προσομοιώθηκαν συνολικά περίπου 10 εκατομμύρια σενάρια πιθανών καταστάσεων στον πραγματικό κόσμο, και πραγματοποιήθηκαν αρκετές δοκιμές εξέλιξης σε αυτοκινητόδρομους, διανύοντας συνολικά περίπου 1,3 εκατομμύρια χιλιόμετρα.

Το σύστημα διαθέτει σύστημα ακύρωσης, για την εξασφάλιση της ασφάλειας και της αξιοπιστίας σε περίπτωση προβλήματος σε οποιαδήποτε από τα συστήματα του Sensing Elite.