Η Bugatti ανακοίνωσε το λανσάρισμα ενός νέου παγκόσμιου προγράμματος συντήρησης, που το ονομάζει Passeport Tranquillite και μεταφράζεται από τα γαλλικά σε “διαβατήριο ηρεμίας”. Το πρόγραμμα συντήρησης αφορά τους ιδιοκτήτες των Veyron και Chiron, και είναι σχεδιασμένο να καλύπτει τα hypercars της εταιρίας και μετά τη λήξη της τυπικής εργοστασιακής εγγύησης.

Το πρόγραμμα “συνδέεται” με το αυτοκίνητο και όχι με τον ιδιοκτήτη, και για να μπορεί να μπει μια Bugatti σε αυτό θα πρέπει να περάσει από μια επιθεώρηση 85 σημείων, σε επίσημο συνεργάτη της εταιρίας.

Μιλώντας για το Passeport Tranquillite, ο διευθυντής του aftersales τμήματος της Bugatti, Trevor Hodgson-Phillips, δήλωσε:

Προσαρμόζουμε το πρόγραμμα με την ευελιξία των σχεδίων και πρόσθετων μερών, όπως η ανάκτηση από τον δρόμο, παρέχοντας στον πελάτη τη βεβαιότητα εξυπηρέτησης και συντήρησης και παρέχοντας έτσι την απόλυτη ξεγνοιασιά και ηρεμία.

Το Passeport Tranquillite Veyron μπορεί να χωριστεί σε πρόγραμμα 2 ή 4 ετών, ανάλογα με τις ανάγκες του ιδιοκτήτη. Και στις δύο επιλογές περιλαμβάνεται μία ετήσια υπηρεσία από επίσημους τεχνικούς της Bugatti, η οποία καλύπτει την απαίτηση να υποβάλλεται η Veyron σε διετή συντήρηση, που εκτιμάται σε περίπου 14 ώρες, και μια συντήρηση που διαρκεί περίπου 32 ώρες για να ολοκληρωθεί σε έτη που εναλλάσσονται.

Με την πλειοψηφία των Veyron να βρίσκονται αποθηκευμένες σε κάποια συλλογή, ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει το πρόγραμμα “Collector”, το οποίο στοχεύει σε όσους δεν ξεπερνούν τα 200 χλμ. ετησίως. Ωστόσο, όσοι προτιμούν να απολαμβάνουν τα αυτοκίνητα τους στον δρόμο ή στην πίστα μπορούν να επιλέξουν το πρόγραμμα “Active”.

Τέλος, το Passeport Tranquillite Chiron είναι διαθέσιμο μόνο για 4 χρόνια και περιλαμβάνει επιπλέον μια ετήσια υπηρεσία που λαμβάνει υπόψη την απαίτηση για ετήσια “χαμηλή” συντήρηση, που διαρκεί έως και 14 ώρες. Έπειτα, υπάρχει η “Major” συντήρηση κάθε τέσσερα χρόνια, διάρκειας περίπου 72 ώρες.