Η Aston Martin παρουσίασε το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας της Formula 1

Σχετικά άρθρα

Από το 1996 και μέχρι τη περσινή σεζόν, η Mercedes παρείχε αποκλειστικά το επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας στην F1, ξεκινώντας αρχικά με μια Mercedes-AMG C36. Ωστόσο, αυτό θα αλλάξει την φετινή σεζόν, καθώς η ενασχόληση της Aston Martin στο κορυφαίο μηχανοκίνητο άθλημα μεγαλώνει με την συμμετοχή της ως εργοστασιακή ομάδα.

Αυτό σημαίνει ότι η γερμανική εταιρία δεν θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής των αυτοκινήτων ασφαλείας, καθώς η βρετανική εταιρία παρουσίασε σήμερα την Vantage ως το δεύτερο επίσημο αυτοκίνητο ασφαλείας. Έτσι, η Mercedes-AMG GT R και η Aston Martin Vantage θα μοιραστούν τα καθήκοντα τους ως αυτοκίνητα ασφαλείας στους 23 αγώνες της φετινής σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα, θα δούμε τη χρήση του αυτοκινήτου ασφαλείας να κατανέμεται -σχεδόν- ισότιμα μεταξύ των δύο εταιριών κατά τη διάρκεια της σεζόν (12 – 11 αγώνες), μια ρύθμιση που βοηθά να μοιραστεί το οικονομικό κόστος μεταξύ των δύο εταιρειών.

Η Vantage έχει αυξημένη απόδοση, ώστε να μπορεί να κινείται ταχύτερα μέσα στην πίστα και μπροστά από τα μονοθέσια. Έτσι, ο 4,0-λιτρος V8 twin-turbo κινητήρας αποδίδει 535 άλογα (+25 άλογα), με τη ροπή να αγγίζει τα 685 Nm. Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 3,5 δευτ., με το εμπρός splitter να παράγει επιπλέον κάθετη δύναμη, που φτάνει τα 155,6 κιλά στα 200 χλμ/ώρα (+60 κιλά από το εργοστασιακό μοντέλο).

Τέλος, η Aston Martin θα παρέχει και το ιατρικό αυτοκίνητο της F1, μια ειδικά διαμορφωμένη DBX. Και τα δύο αυτοκίνητα της βρετανικής εταιρίας θα κάνουν το ντεμπούτο τους στις δοκιμές του Bahrain, στις 12 με 14 του μηνός.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...