Τι και αν οι φετινοί κανονισμοί έχουν ως στόχο να κάνουν τα μονοθέσια πιο αργά; Η Pirelli κρίνει πως τελικά τα φετινά μονοθέσια είναι το ίδιο γρήγορα με τα περσινά. Αυτό δήλωσε ο Mario Isola λέγοντας πως οι ομάδες βρήκαν τρόπους για να ξεπεράσουν τους νέους κανονισμούς που στόχευαν στη μείωση της κάθετης αεροδυναμικής πίεσης κατά 10%.

Συγκεκριμένα ο ίδιος πιστεύει πως τα φετινά μονοθέσια παράγουν 4-5% λιγότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με τα περσινά και σύμφωνα με τα στοιχεία που συνέλεξε η Pirelli κατά το τριήμερο δοκιμών στο Μπαχρέιν, τα φετινά μονοθέσια έχουν την ίδια απόδοση σε σχέση με πέρυσι.

Όπως είπε:

Η διαφορά με πέρυσι είναι πάρα πολύ μικρή. Κάναμε συγκρίσεις των φετινών χρόνων σε σχέση με εκείνους της περσινής σεζόν και αν υπολογίσουμε τη μείωση της κάθετης δύναμης λόγω των κανονισμών, το γεγονός πως η πίστα δεν ήταν και στην ιδανικότερη κατάσταση, και υπολογίζοντας τα καύσιμα, θεωρώ πως δεν θα δούμε αλλαγές στους χρόνους και στην απόδοση σε σχέση με πέρυσι.

Το αρχικό πλάνο ήταν να μειωθεί η κάθετη δύναμη κατά 10% και πιστεύω πως οι ομάδες κατάφεραν να ανακτήσουν την απόδοση τους και οι περισσότερες από αυτές έχουν μια μείωση της τάξης του 4 με 5%.

Τα φετινά ελαστικά είναι κατά 3-4 χιλιοστά μεγαλύτερα και κατά 2,7 κιλά βαρύτερα σε σχέση με τα περσινά. Συγκεκριμένα, τα μπροστινά ελαστικά είναι 1,5 κιλά βαρύτερα, ενώ τα πίσω ζυγίζουν 1,2 κιλά περισσότερο.