Πριν δύο εβδομάδες έγινε γνωστό ότι η Volkswagen θα φέρει στην Ευρώπη το Nivus μέσα στο 2021 και σήμερα η γερμανική εταιρία αποκάλυψε το όνομα με το οποίο το νέο μοντέλο της θα κυκλοφορεί στην Ευρώπη. Αυτό θα είναι το Taigo, με την γερμανική εταιρία να επεκτείνει περαιτέρω τις επιλογές της SUV γκάμας της στην Ευρώπη.

Το Taigo θα είναι πρακτικά η coupe έκδοση του T-Roc, και για την Ευρώπη θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στην πόλη Παμπλόνα της Ισπανίας. Το νέο μοντέλο θα αποκαλυφθεί το καλοκαίρι, ώστε να γίνει διαθέσιμο στις αγορές της Γηραιάς Ηπείρου στα τέλη του 2021.

Η Volkswagen τοποθετεί το μοντέλο απέναντι στο Toyota C-HR, καθώς θα έχει χαμηλότερη κατά 10 χλστ. οροφή. Το Nivus, στο οποίο βασίζεται το Taigo, σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε 100% στην Βραζιλία και παράγεται στο εργοστάσιο της εταιρίας στο Sao Bernardo do Campo της Βραζιλίας, εκεί όπου κατασκευάζονται επίσης τα Polo και Virtus για την αγορά της Λατινικής Αμερικής.

Το Nivus βασίζεται στο Polo και το μεταξόνιο του αγγίζει τα 2,56 μέτρα. Διαθέτει μεγάλο πίσω πρόβολο, που αυξάνει τον χώρο αποσκευών του μοντέλου στα 415 λίτρα. Το μήκος του φτάνει στα 4.266 χλστ. μέτρα, το ύψος τα 1.49 μέτρα, διαθέτει σπορ σχεδίαση, LED φωτιστικά σώματα και ένα νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας που προσφέρει υψηλό επίπεδο συνδεσιμότητας και εξατομίκευσης. Υπάρχει 10″ κεντρική οθόνη αφής και 10″ ψηφιακός πίνακας οργάνων. Μηχανικά, αναμένεται να φέρει τα σύνολα του VW Polo και T-Roc.