Την ανάπτυξη δικτύου 50 πρατηρίων συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) και τη δημιουργία θεσμικού πλαισίου για πρατήρια υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) ανήγγειλε η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, μιλώντας σήμερα στη διαδικτυακή εκδήλωση Blue Corridor.

Όπως είπε:

H υποκατάσταση των πιο “βρώμικων”, συμβατικών καυσίμων, δηλαδή πετρελαίου και λιγνίτη, από το πιο “καθαρό” φυσικό αέριο, αποτελεί ένα ενδιάμεσο βήμα για να κάνει η χώρα μας το άλμα στις πράσινες μετακινήσεις

προσθέτοντας πως στη χώρα μας η χρήση συμπιεσμένου φυσικού αερίου για επιβατικά και ελαφρά οχήματα και υγροποιημένου φυσικού αερίου για βαρέα οχήματα προβλέπεται ήδη από το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα, με στόχο τη μείωση των εκπομπών ρύπων.

Όπως είπε:

Η στρατηγική ανάπτυξης του δικτύου ανεφοδιασμού, που είναι απαραίτητο για τη διείσδυση του φυσικού αερίου στις μετακινήσεις, προβλέπει, μέσα στην επόμενη πενταετία, ένα δίκτυο 50 πρατηρίων, εκ των οποίων τα 39 θα έχουν τη “σφραγίδα” της ΔΕΠΑ Εμπορίας,

Η στρατηγική βασίζεται στην εκτίμηση ότι ο αριθμός των οχημάτων CNG την προσεχή πενταετία θα αγγίξει στη χώρα μας τα 40.000 οχήματα. Δηλαδή, περίπου το 0,7% της συνολικής αγοράς οχημάτων το 2025.