Στις 2 Απριλίου, ένας αστυνομικός του γραφείου του σερίφη στην περιφέρεια King County στο Seattle των Η.Π.Α. βρήκε παρατημένο στην οδό South King ένα Honda Accord του 1992. Μετά από έλεγχο διασταύρωσης των αρχείων του, ανακάλυψε ότι αυτό είχε κλαπεί, με τον αστυνομικό που το βρήκε να παρατήρησε επίσης έναν κλεμμένο καταλύτη στο πίσω κάθισμά του, χωρίς να γίνεται σαφές εάν ο καταλύτης ανήκε στο εν λόγω Honda ή σε κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Όπως -πιθανώς- είσαι ενήμερος, οι κλοπές καταλυτών αυξάνονται παγκοσμίως, καθώς αυτοί διαθέτουν παλλάδιο, ρόδιο αλλά και ένα μίγμα πλατίνας, δημητρίου, χαλκού, σιδήρου, μαγγανίου και νικελίου. Έτσι, με τις τιμές των μετάλλων αυτών να έχουν πάρει την ανιούσα ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα πέφτουν “θύματα” των επίδοξων κλεφτών, με έναν καταλύτη να μπορεί να πιάσει τιμή έως και €800, ή 1.100 δολάρια στις Η.Π.Α.

Γυρνώντας στο περιστατικό, μετά τον εντοπισμό του κλεμμένου οχήματος από το γραφείο του σερίφη, ο κλέφτης του αυτοκινήτου επέστρεψε στον τόπο του “εγκλήματος’, πιθανώς για να πάρει το αυτοκίνητο ή τον καταλυτικό μετατροπέα, ή και τα δύο, και να φύγει. Ωστόσο, η αστυνομία τον βρήκε να μπαίνει στο αυτοκίνητο, προσπαθώντας να το βάλει μπροστά με ένα κλειδί από κάποιο μοντέλο της Infiniti.

Η αστυνομία τον συνέλαβε αμέσως και επέστρεψε το αυτοκίνητο στον νόμιμο ιδιοκτήτη του. Ο κλέφτης βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με την τρίτη επίσκεψή του στη φυλακή της περιφέρειας King County, σε λιγότερο από δύο χρόνια.