Στις 23 Απριλίου ο οίκος δημοπρασιών Car & Classic θα βγάλει προς πώληση μέσω διαδικτυακής δημοπρασίας το Ford Capri 2.8i του 1981, το οποίο δημιουργήθηκε ειδικά για τον Henry Ford II. Το εν λόγω αυτοκίνητο είναι ένα από τα τρία ειδικά Ford που δημιουργήθηκαν από το τμήμα Special Vehicle Engineering (SVE) για τον Henry Ford II, με το συγκεκριμένο Capri να δημιουργήθηκε ειδικά για να το χρησιμοποιήσει ο εγγονός του ιδρυτή της εταιρίας όταν ταξιδεύει στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το συγκεκριμένο Capri έχει αριθμό πλαισίου AVW109X και επιλέχθηκε από τη γραμμή παραγωγής του μοντέλου στο εργοστάσιο της Κολωνίας. Έπειτα, υπέστη μια σειρά αναβαθμίσεων που περιλάμβαναν επιπλέον στρώματα βαφής, αυστηρότερο ποιοτικό έλεγχο και χαρακτηριστικά άνεσης, όπως αυτόματο κιβώτιο και νέα -πιο πλατιά- δερμάτινα καθίσματα και επενδύσεις στις πόρτες.

Το τμήμα SVE της Ford στο Dunton της Αγγλίας ανέλαβε τις τροποποιήσεις πριν παραδοθεί στο Turville Grange, το σπίτι της οικογένειας Ford στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο Henry Ford II χρησιμοποίησε το αυτοκίνητο μέχρι το 1983, όταν αγοράστηκε από τον Ron Mellor, ο οποίος ήταν τότε επικεφαλής του τμήματος προϊοντικού σχεδιασμού της Ford.

Μετά από τρία χρόνια, ο -τότε- επικεφαλής σχεδιασμού της Ford, Alan Jarman, αγόρασε το αυτοκίνητο για να μετακινείται από το Torquay στο Dunton. Το 1993, ο Jarman πούλησε το αυτοκίνητο στη Leslie Garner που το κράτησε μέχρι τον Απρίλιο του 2007, όταν ο επόμενος ιδιοκτήτης ανακατασκεύασε το αυτοκίνητο με πολλά νέα γνήσια ανταλλακτικά Ford.

Μέχρι σήμερα, το αυτοκίνητο έχει διανύσει 68.958 μίλια (111.022 χλμ.), αλλά έχει καλύψει μόνο 6.800 μίλια (10.948 χλμ.) τα τελευταία 28 χρόνια. Η τελευταία ολοκληρωμένη ανακατασκευή του έγινε τον Φεβρουάριο του 2021 και εκτιμάται ότι θα πουληθεί σε μια τιμή μεταξύ £25.000 και £35,000, ήτοι €28.950 και €40.530 με την σημερινή ισοτιμία.