Η Fanatec παρουσίασε νέα βάση τιμονιέρας με direct-drive τεχνολογία

Σχετικά άρθρα

H Fanatec, εταιρία περιφερειακών για sim racing παιχνίδια, παρουσίασε τη νέα βάση για τιμονιέρες, που την ονομάζει CSL DD. Αυτή είναι, όπως αναμενόταν, μια ολοκαίνουργια, entry level βάση στο 1/3 της τιμής των υπαρχουσών διαθέσιμων. Ωστόσο, δεν την λες φθηνή, καθώς τιμολογείται στα €350.

Η νέα βάση είναι τεχνολογίας direct drive, η οποία είναι ότι καλύτερο για sim racing παιχνίδια. Στις βάσεις με direct drive, το τιμόνι συνδέεται απευθείας στον άξονα του κινητήρα, πράγμα που σημαίνει ότι όλες οι δυνάμεις που μεταδίδονται από τον οδηγό στο παιχνίδι και από το παιχνίδι στον οδηγό δεν επηρεάζονται από ξεχωριστούς εξαρτημένους κινητήρες που συνδέονται με ζώνες ή συστήματα μετάδοσης. Αυτό επιτρέπει μια πολύ ακριβέστερη, αναλογική απόκριση.

Ωστόσο, οι direct drive βάσεις είναι επίσης γενικά πολύ ακριβές, με την σειρά Podium της Fanatec να ξεκινά από τα €1.000. Η Fanatec ανέπτυξε έναν νέο custom κινητήρα για το CSL DD, με έναν σύνθετο άξονα από ανθρακονήματα. Η μείωση του βάρους του άξονα του κινητήρα σημαίνει ότι ο κινητήρας μπορεί να επιταχυνθεί γρηγορότερα, έχοντας μια πιο responsive δράση στις εντολές του χειριστή.

Επιπλέον, ο κινητήρας χρησιμοποιεί μια νέα τεχνολογία που ονομάζεται “FluxBarrier”. Η Fanatec δεν εξηγεί πλήρως τι είναι αυτή, αλλά υποθέτουμε ότι είναι μια μέθοδος που προστατεύει τη μαγνητική ροή από τον κινητήρα για να κάνει τη μονάδα πιο αποτελεσματική.

Ο κινητήρας παρέχει ροπή έως και 5 Nm στην τυπική τροφοδοσία, αλλά αυτή μπορεί να ανέλθει στα 8 Nm με το προαιρετικό κιτ, Boost 180. Η Fanatec λέει ότι δεν υπάρχει ανάγκη για ενεργή ψύξη, με το πλαίσιο -κατεργασμένο από αλουμίνιο- να λειτουργεί ως ψύκτρα.

Η βάση CSL DD διαθέτει τέσσερις θύρες RJ12 για επιπλέον περιφερειακά της Fanatec, USB-C και μια dataport της Fanatec στο πίσω μέρος. Είναι συμβατό με τα τιμόνια Podium, Clubsport και CSL, με όλα τα πεντάλ της Fanatec, καθώς και με τα λεβιέ και τα χειρόφρενα ClubSport.

Αυτό σημαίνει ότι το CSL DD προορίζεται μόνο για υπολογιστή και με έναν συμβατό τροχό για Xbox, αν και η Fanatec επαναλαμβάνει ότι εξελίσσει νέες direct drive για PlayStation.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Ο Max Verstappen έπαιζε iRacing μέχρι τις 4 το πρωί πριν το GP της Σαουδικής Αραβίας

Ο Max Verstappen αποκάλυψε τον μοναδικό του τρόπο να χαλαρώνει πριν από τους αγώνες και, όπως ήταν αναμενόμενο, περιλαμβάνει περισσότερους αγώνες, μέσω της ομάδας...

Τρία νέα αυτοκίνητα στο Gran Turismo 7

Διαθέσιμη είναι η δωρεάν αναβάθμιση 1.43 του Gran Turismo 7 που προσθέτει στο παιχνίδι τρία νέα αυτοκίνητα. Πρόκειται για τα Audi TTS Coupe του...

Το πρώτο trailer του F1 24

Τα πέντε κόκκινα φώτα του εναρκτήριου GP στην πίστα του Μπαχρέιν θα σβήσουν το ερχόμενο Σάββατο, και σήμερα η EA Sports έκανε γνωστή την...
Autoblog.gr