Το Gran Turismo στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Σχετικά άρθρα

Η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) ανακοίνωσε μια σειρά από virtual αθλητικά events θα λάβουν χώρα στο πλαίσιο των φετινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και ανάμεσα σε αυτά είναι και ένα που βασίζεται στο Gran Turismo.

Πρόκειται για την Olympic Virtual Series (OVS) που θα λάβει χώρα πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, από τις 13 Μαΐου έως και τις 23 Ιουνίου. Ακολουθεί η σύνθεση των ομοσπονδιών και ποια παιχνίδια θα φιλοξενούν εκδηλώσεις, όπως έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα:

  • Μπέιζμπολ: World Baseball Softball Confederation (WBSC) – eBaseball Powerful Pro Baseball 2020
  • Ποδηλασία: Union Cycliste Internationale (UCI) – Zwift
  • Κωπηλασία: World Rowing – Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη το video game
  • Ιστιοπλοΐα: World Sailing – Virtual Regatta
  • Μηχανοκίνητος Αθλητισμός: Federation Internationale de l’Automobile (FIA) – Gran Turismo

Είναι η πρώτη φορά, που έστω και με αυτόν τον τρόπο, ο μηχανοκίνητος αθλητισμός αναγνωρίζεται ως ολυμπιακό άθλημα. Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστές άλλες πληροφορίες, όπως ποιοι θα μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, τι βραβεία θα κερδίσουν οι νικητές κτλ. Η ΔΟΕ υπόσχεται ότι περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα.

Περισσότερα αθλήματα θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε μελλοντικά events, με τις FIFA, International Basketball Federation, International Tennis Federation και το World Taekwondo να “επιβεβαίωσαν τον ενθουσιασμό και τη δέσμευσή τους να διερευνήσουν την ένταξη σε μελλοντικές εκδόσεις του OVS”, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΔΟΕ.

ΠηγήOlympic.org

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Skoda Vision Gran Turismo concept

Το δικό της Vision GT πρωτότυπο παρουσίασε η Skoda που και σχεδιάστηκε αποκλειστικά για το Gran Turismo 7. Το πρωτότυπο αντλεί έμπνευση από το...