F1: Πιθανή η ακύρωση του Τουρκικού GP, με Mugello και Hockenheim να είναι υποψήφια

Σχετικά άρθρα

Πριν δύο εβδομάδες, η Formula 1 ανακοίνωσε πως λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού που ισχύουν στον Καναδά, (απαιτεί 14ημερη καραντίνα σε όποιο εισέρχεται στη χώρα), το GP του Καναδά -που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ 11 και 13 Ιουνίου- ακυρώνεται και τη θέση του παίρνει η Τουρκία, τις ίδιες ημερομηνίες.

Ωστόσο, πριν λίγες ημέρες η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου πρόσθεσε στη λίστα με τις “κόκκινες” χώρες την γειτονική μας χώρα, κάτι που σημαίνει ότι όποιος την επισκεφτεί θα πρέπει να μείνει σε καραντίνα 10 ημερών κατά την επιστροφή του. Όπως γνωρίζεις, η Αγγλία είναι έδρα των επτά από τις δέκα ομάδες που τρέχουν στην F1 και χιλιάδες προσωπικό μετακινείται από το “Νησί” προς κάθε χώρα που διεξάγεται ο εκάστοτε αγώνας.

Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα λήγει την Τετάρτη/Πέμπτη, ελάχιστα 24ωρα πριν από το Γαλλικό GP που είναι προγραμματισμένο για τις 25-27 Ιουνίου. Επομένως η Formula 1 αναζητά επί του παρόντος λύση. Μια σκέψη είναι να γίνει ανταλλαγή στις ημερομηνίες του Τουρκικού GP με το GP του Αζερμπαϊτζάν, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί μία εβδομάδα νωρίτερα (4-6 Ιουνίου).

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες του γερμανικού AMuS, η πιθανή ανταλλαγή μεταξύ των ημερομηνιών δεν συγκέντρωσε πολλές πιθανότητες κατά τη συνάντηση των ιθυνόντων το περασμένο Σάββατο στη Βαρκελώνη, ενώ δεν έγινε καμία αναφορά σε άλλη εναλλακτική λύση.

Αν τελικά δεν βρεθεί λύση, η Formula 1 έχει στην “κάβα” δύο πίστες, το Mugello και το Hockenheim. Το Nurburgring είναι δεν διαθέσιμο, λόγω του 24ωρου αγώνα, με το Hockenheim να μπορούσε να κάνει αγώνα, αν και προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επαφή μεταξύ της F1 και της πίστας.

Να θυμίσω, ότι για τους λόγους που προαναφέρθηκαν ο τελικός του Champions League, ο οποίος είναι προγραμματισμένος για 29 Μαΐου στο Ολυμπιακό γήπεδο Ataturk στην Κωνσταντινούπολη, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα αλλάξει χώρο διεξαγωγής, με το Estadio do Dragao στην Πορτογαλία να είναι το επικρατέστερο, μετά την απόρριψη του Wembley της Αγγλίας.

ΠηγήAMuS

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr