Επίσημο: Ακυρώθηκε το GP της Τουρκίας, επιπλέον αγώνας στην Αυστρία

Σχετικά άρθρα

Αυτό που ήταν αναπόφευκτο να συμβεί, μόλις έγινε επίσημο, με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που ισχύουν για την Τουρκία (βρίσκεται στην “κόκκινη” λίστα σε όλες τις χώρες της Ευρώπης), η F1 δεν θα ταξιδέψει στην γειτονική χώρα.

Όπως γνωρίζεις, στα τέλη του περασμένου η Formula 1 ανακοίνωσε πως λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών και των μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού που ισχύουν στον Καναδά, (απαιτεί 14ημερη καραντίνα σε όποιο εισέρχεται στη χώρα), το GP του Καναδά -που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί μεταξύ 11 και 13 Ιουνίου- ακυρώνεται, με την θέση του παίρνει η Τουρκία, τις ίδιες ημερομηνίες.

Ωστόσο, όποιος επισκεφτεί στην Τουρκία απαιτείται -από όλες τις χώρες της Ευρώπης- με την επιστροφή του στον τόπο κατοικίας του να παραμείνει σε καραντίνα 10 ημερών. Όπως γνωρίζεις, η Αγγλία είναι έδρα των επτά από των δέκα ομάδων που τρέχουν στην F1 και χιλιάδες προσωπικό μετακινείται από το “Νησί” προς κάθε χώρα που διεξάγεται ο εκάστοτε αγώνας.

Αυτό σημαίνει ότι η καραντίνα θα έληγε την Τετάρτη/Πέμπτη, ελάχιστα 24ωρα πριν από το Γαλλικό GP που είναι προγραμματισμένο για τις 25-27 Ιουνίου. Επομένως, η Formula 1 ανακοίνωσε σήμερα ότι ο αγώνας στην πίστα του Paul Ricard, που βρίσκεται έξω από την Μασσαλία στη Γαλλική ριβιέρα, μετακινείται μια εβδομάδα νωρίτερα, και θα διεξαχθεί στις 18-20 Ιουνίου.

Την θέση της Τουρκίας θα πάρει η Αυστρία, η οποία θα φιλοξενήσει και φέτος δύο αγώνες στο καλεντάρι της Formula 1, με τον πρώτο (GP Στυρίας) να διεξάγεται στις 25-27 Ιουνίου και τον δεύτερο (GP Αυστρίας) στις 2-4 Ιουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι -προς το παρόν- το πρόγραμμα της F1 για το 2021 εξακολουθεί να έχει 23 αγώνες, με την κοινότητα της F1 να συνεχίσει να ταξιδεύει με αυστηρά μέτρα ασφαλείας. Μέχρι στιγμής φέτος έχουν πραγματοποιηθεί 17.000 τεστ για Covid-19, και έχουν διαπιστωθεί μόλις 15 θετικά περιστατικά, ήτοι ποσοστό 0,1%.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...

Charles Leclerc: Θέμα χρόνου η Ferrari να αμφισβητήσει την Red Bull

Ο Charles Leclerc πιστεύει ότι η Ferrari είναι η ομάδα που έχει βελτιωθεί περισσότερο φέτος, θεωρώντας πως είναι "θέμα χρόνου" να αμφισβητήσουν την κυριαρχία...

Τρέχει στο GP Αυστραλίας ο Carlos Sainz

Ο Carlos Sainz θα επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά την επέμβαση για την αφαίρεση της σκωληκοειδίτιδας που έκανε το περασμένο Σάββατο, 9 Μαρτίου, στη...
Autoblog.gr