Τον Αύγουστο του 2020 η Mahindra παρουσίασε στην Ινδία το Thar, με το μοντέλο να μοιάζει υπερβολικά στο Jeep Wrangler. Ωστόσο, η ινδική εταιρία κατέχει τα δικαιώματα του μοντέλο (Wrangler CJ) στην Ινδία, το οποίο κυκλοφόρησε παγκοσμίως από το 1996 έως το 2006. Έτσι, το νέο Thar είναι εντελώς νόμιμο…στην Ινδία.

Πρόσφατα, όμως, οι δικηγόροι της Jeep προσπαθούν να αποτρέψουν στην Mahindra την πώληση του Thar στην αγορά της Αυστραλίας, επειδή το τελευταίο μοιάζει τόσο πολύ με το Wrangler, που κοιτάζοντας τα δύο οχήματα, είναι δύσκολο να διακρίνεις ποιο είναι ποιες εταιρίας.

Οι δικηγόροι της Mahindra ισχυρίζονται ότι η εταιρεία δεν προτίθεται να εισαγάγει το Thar στην Αυστραλία. Ωστόσο, η νομική ομάδα της Jeep ανέφερε ότι υπάρχει ένα site όπου πελάτες μπόρεσαν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για την αγορά του Thar στην Αυστραλία.

1

Πιο συγκεκριμένα, μετά την εισαγωγή ενός email, οι χρήστες έλαβαν ένα απαντητικό μήνυμα, το οποίο λέει:

Σας ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας σχετικά με το ολοκαίνουργιο Mahindra Thar. Καθώς πλησιάζουμε στην κυκλοφορία αυτού του συναρπαστικού νέου οχήματος στην Αυστραλία, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω αυτής της διεύθυνσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

2

Η Mahindra αναφέρει ότι έχει εισαγάγει μόνο ένα Thar στην Αυστραλία και η εταιρεία δεν έχει ξεκινήσει τη διαδικασία έγκρισης τύπου για να το πουλήσει στη χώρα των καγκουρό.

Κατά τη διάρκεια της ακρόασης, οι δικηγόροι της Jeep ζήτησαν ειδοποίηση 90 ημερών, εάν η Mahindra σκοπεύει να φέρει το Thar στην αγορά , με τους αντίστοιχους της Mahindra να αντιπροτείνουν το χρονικό διάστημα να είναι 45 ημέρες.

3

Ωστόσο, το να ζητάς λιγότερο χρόνο να ενημερώσεις τη Jeep, δεν φαίνεται να ταιριάζει με τον ισχυρισμό της Mahindra πως δεν είναι στις προθέσεις της να πουλήσει το Thar στην Αυστραλία, γι’αυτό και οι δύο πλευρές θα βρεθούν ξανά στο δικαστήριο στις 21 Μαΐου.