Τον περασμένο Μάρτιο έγινε γνωστή η είδηση πως ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους εντός των σπιτιών τους, λόγω ανησυχιών σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, ο στρατός εξέδωσε εντολή που αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla πρέπει να σταθμεύουν τα οχήματά τους εκτός των σπιτιών τους, μετά από ανησυχίες ότι η Tesla συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα από τις ενσωματωμένες κάμερες των αυτοκινήτων της και την πιθανότητα να χρησιμοποιείται το υλικό αυτό για κατασκοπεία.

Τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν την δυνατότητα συνεχούς καταγραφής video, με τον κινεζικό στρατό να υποστηρίζει πως ενδεχομένως τα video θα μπορούσαν να στέλνονται πίσω στις ΗΠΑ.

Πλέον το ίδιο ισχύει και σε ορισμένα κυβερνητικά κτήρια της Κίνας, με τις κινεζικές αρχές να φοβούνται ότι οι κάμερες στα αυτοκίνητα της Tesla μπορεί να καταγράφουν συνεχώς το περιβάλλοντα χώρο, στέλνοντας ευαίσθητες πληροφορίες στην Tesla.

Ο Elon Musk αρνείται τους ισχυρισμούς πως τα αυτοκίνητα της Tesla χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία, λέγοντα πως εάν το έκαναν αυτό, τότε θα έκλεινε την εταιρία.