Κίνα: Τα αυτοκίνητα της Tesla απαγορεύτηκαν σε ορισμένα κυβερνητικά κτήρια λόγω φόβων κατασκοπείας

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Μάρτιο έγινε γνωστή η είδηση πως ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε στους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla να παρκάρουν τα αυτοκίνητα τους εντός των σπιτιών τους, λόγω ανησυχιών σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

Συγκεκριμένα, ο στρατός εξέδωσε εντολή που αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla πρέπει να σταθμεύουν τα οχήματά τους εκτός των σπιτιών τους, μετά από ανησυχίες ότι η Tesla συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα από τις ενσωματωμένες κάμερες των αυτοκινήτων της και την πιθανότητα να χρησιμοποιείται το υλικό αυτό για κατασκοπεία.

Τα αυτοκίνητα της Tesla έχουν την δυνατότητα συνεχούς καταγραφής video, με τον κινεζικό στρατό να υποστηρίζει πως ενδεχομένως τα video θα μπορούσαν να στέλνονται πίσω στις ΗΠΑ.

Πλέον το ίδιο ισχύει και σε ορισμένα κυβερνητικά κτήρια της Κίνας, με τις κινεζικές αρχές να φοβούνται ότι οι κάμερες στα αυτοκίνητα της Tesla μπορεί να καταγράφουν συνεχώς το περιβάλλοντα χώρο, στέλνοντας ευαίσθητες πληροφορίες στην Tesla.

Ο Elon Musk αρνείται τους ισχυρισμούς πως τα αυτοκίνητα της Tesla χρησιμοποιούνται για κατασκοπεία, λέγοντα πως εάν το έκαναν αυτό, τότε θα έκλεινε την εταιρία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...