O στρατός της Κίνας απαγορεύει τα αυτοκίνητα της Tesla να εισέρχονται σε εγκαταστάσεις του

Σχετικά άρθρα

Το 2018 η CIA και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ της κυβέρνησης του πρόεδρου των ΗΠΑ, Donald Trump, υποστήριξαν ότι τα τηλεπικοινωνιακά προϊόντα της Huawei μπορούν να χρησιμοποιηθούν για κατασκοπία εναντίον της Αμερικής, μέσω trojan horses. Έτσι, ένα χρόνο αργότερα, τον Μάιο του 2019, ο Trump κήρυξε εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης, κάτι που του επέτρεψε να απαγορεύσει την κυκλοφορία των συσκευών της κινέζικης εταιρίας στην αμερικάνικη αγορά, ενώ απαίτησε από την Google να διακόψει τη συνεργασία της με τη Huawei σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα Android στα smartphones της Huawei.

Η κυβέρνηση της Κίνας δεν ενεπλάκη στο παραπάνω περιστατικό, αλλά βρήκε τον δικό της τρόπο να “απαντήσει” στην Αμερική. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κινεζικός στρατός απαγόρευσε σε όσους οδηγούν Tesla να σταθμεύουν εντός των οικιών τους, λόγω ανησυχιών σχετικά με την εθνική ασφάλεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο στρατός εξέδωσε εντολή που αναφέρει ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων της Tesla να σταθμεύουν τα οχήματά τους εκτός των σπιτιών τους, μετά από ανησυχίες ότι η αυτοκινητοβιομηχανία συλλέγει ευαίσθητα δεδομένα από τις ενσωματωμένες κάμερες των οχημάτων. Οι κάτοικοι των στρατιωτικών οικιστικών συγκροτημάτων ενημερώθηκαν αυτήν την εβδομάδα.

Επιπλέον, η τοπική αυτοδιοίκηση περιορίζει τη χρήση αυτοκινήτων της Tesla από το στρατιωτικό της προσωπικό και από άτομα που εργάζονται σε κρατικές εταιρείες σε ευαίσθητες βιομηχανίες, φοβούμενοι διαρροές εθνικής ασφάλειας.

Οι κινεζικές αρχές φοβούνται ότι οι κάμερες στα αυτοκίνητα της Tesla μπορεί να καταγράφουν συνεχώς το περιβάλλοντα χώρο, στέλνοντας ευαίσθητες πληροφορίες στην αυτοκινητοβιομηχανία, με την παραπάνω απόφαση να λαμβάνεται μετά από έλεγχο της κινεζικής κυβέρνησης σε μοντέλα της Tesla.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα