Από €25.180 το Suzuki Swace στην Ελλάδα

Σχετικά άρθρα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο η Suzuki παρουσίασε το Swace, ήτοι την rebadged έκδοση του Toyota Corolla Touring Sports. Αυτό είναι το δεύτερο μοντέλο της συνεργασίας της Suzuki με την Toyota, μετά την εξαγορά από την δεύτερη του 4,94% των μετοχών της πρώτης.

Σήμερα, η εισαγωγική εταιρία της Suzuki στη χώρα μας, ανακοίνωσε τις τιμές του μοντέλου, το οποίο διατίθεται σε δύο επίπεδα εξοπλισμού: τα GL+ και το GLX. H τιμή της πρώτη ξεκινά από τα €25.180 και της δεύτερης από €27.180, με τον εξοπλισμό να είναι πλούσιος από την βασική έκδοση, τον οποίο μπορείς να δεις αναλυτικά εδώ.

Το Suzuki Swace δεν διαφέρει μηχανικά από το Toyota Corolla Touring Sports, και κάτω από το καπό υπάρχει ένας VVT-i κινητήρας βενζίνης, χωρητικότητας 1,8-λίτρων, που λειτουργεί σε κύκλο Atkinson που διαθέτει σύστημα ανάκτησης θερμότητας που χρησιμοποιεί τα καυσαέρια, ώστε να επιταχυνθεί η προθέρμανση του ψυκτικού του κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι εξοικονομείται καύσιμο, επειδή το υβριδικό σύστημα είναι σε θέση να σταματήσει τον κινητήρα νωρίτερα και πιο συχνά.

Ο κινητήρας αποδίδει 98 ίππους στις 5.200 σ.α.λ., με τη μέγιστη ροπή να είναι 142 Nm στις 3.600 σ.α.λ., και συνδυάζεται με ένα υγρόψυκτο ηλεκτροκινητήρα, που αποδίδει 53 kW ισχύος (73 ίππων) και 163 Nm ροπής.

Συνδυαστικά, το αυτοκίνητο αποδίδει 122 άλογα και εξαιτίας του λογισμικού και της καλύτερης χρήσης του ηλεκτροκινητήρα, το drivetrain αποδίδει τη δύναμη του ομαλά και χρηστικά, καθώς το σύστημα χρησιμοποιεί πιο πολύ τον ηλεκτροκινητήρα, κάτι που σημαίνει ότι η επιτάχυνση είναι πιο ομαλή και φυσική, με τον κινητήρα να ανεβάζει στροφές σταδιακά και όσο το αυτοκίνητο αυξάνει ταχύτητα.

Για το 0-100 χλμ/ώρα χρειάζεται 11,1 δευτ., με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 180 χλμ/ώρα. Ο κινητήρας πληροί τους κανονισμούς Euro 6d, με τις εκπομπές ρύπων -σε WLTP- να κυμαίνονται από 99 έως 115 γρ/χλμ., ανάλογα την έκδοση εξοπλισμού και τις διαστάσεις των τροχών.

Το Suzuki Swace έχει μήκος 4.655 χλστ., πλάτος 1.790 χλστ., και ύψος 1.460 χλστ., με το μεταξόνιο να αγγίζει τα 2,7 μέτρα, προσφέροντας τον μεγαλύτερο χώρο στους πίσω επιβάτες στη κατηγορία του. Αυτός ανέρχεται σε 596 λίτρα, με το βάρος του αυτοκινήτου να είναι 1.400 κιλά.

Αισθητικά, το μοντέλο διαθέτει πολυγωνική μάσκα στο εμπρός τμήμα, LED φωτιστικά σώματα και ζάντες 16 ιντσών. Το Swace θα είναι διαθέσιμο σε επτά χρώματα: το άσπρο White Pearl Crystal Shine, το άσπρο Super White, το ασημί Precious Silver, το μαύρο Black Mica, το καφέ Phantom Brown Metallic, το καφέ Oxide Bronze Metallic, και το μπλε Dark Blue Mica.

Στο εσωτερικό οι αλλαγές σε σχέση με το Corolla είναι ανύπαρκτες, και περιορίζονται μόνο στην αντικατάσταση των σημάτων της Toyota με αυτά της Suzuki. Το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαθέτει οθόνη 9 ιντσών, που προσφέρει συμβατότητα με Apple CarPlay και Android Autο.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα