Την επόμενη Πέμπτη 3 Ιουνίου θα γίνει η δίκη από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου του 47χρονου αστυνομικού που κατηγορείται για τον εμβολισμό με το pickup του το αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή Α’ Δωδεκανήσου, αλλά και τις φθορές που προκάλεσε με βαριοπούλα τόσο στο αυτοκίνητο, όσο και στο γραφείο, στη συνέχεια, του προϊσταμένου του.

Αφού ζήτησε συγγνώμη για τις πράξεις του, ο αστυνομικός τήρησε την υπόσχεσή του και κατέβαλε χρήματα προκειμένου να καλυφθούν τα έξοδα της ζημιάς στο αυτοκίνητο του αστυνομικού διευθυντή του στη Ρόδο.

Χθες, ενώπιον του δικαστηρίου ο 47χρονος, δια του συνηγόρου του, παραδέχτηκε ότι έχει διαπράξει το αδίκημα της φθοράς ξένης περιουσίας, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “ήρθε σε επαφή με τους συνηγόρους του Αστυνομικού Διευθυντή, εκφράζοντας την έμπρακτη βούλησή του να τον αποζημιώσει και να αποκαταστήσει πλήρως κατά κεφάλαιο, τόκους και έξοδα, κάθε περιουσιακή βλάβη που έχει υποστεί από τη συμπεριφορά του”.

O άνδρας κατέθεσε το ποσό των 5000 ευρώ, ως ποσό της αποζημίωσης που εκείνος εκτιμά ότι καλύπτει τις ζημίες του παθόντος και 500 ευρώ για την υπηρεσία, στο ταμείο παρακαταθηκών και δανείων και τήρησε και τη νόμιμη διαδικασία.

Ο 47χρονος εμφανίστηκε επίσης διατεθειμένος να καταβάλει άμεσα, όποιο ποσό κρίνει το δικαστήριο, ως απαιτούμενη αποζημίωση για την πλήρη και ολοσχερή ικανοποίηση του παθόντος και ζήτησε την αναβολή της υπόθεσης, ώστε να κριθεί το ποσό αυτό και να καταβληθεί άμεσα από εκείνον.

Σε ό,τι αφορά τα λοιπά αδικήματα που του έχουν καταλογιστεί, ισχυρίζεται πως έχασε την ψυχραιμία του, αφού του του γνωστοποιήθηκε πως πρέπει να μεταβεί στην Αθήνα για ψυχιατρικό έλεγχο. Όπως υποστηρίζει “είχε παραλάβει απόφαση υπογεγραμμένη από τον Αστυνομικό Διευθυντή, σύμφωνα με την οποία, καλούνταν ο ίδιος ατομικά, με απαξιωτικό και ατιμωτικό τρόπο, να μεταβεί στην Αθήνα και να εξεταστεί από ψυχιατρική επιτροπή με θέμα την αφαίρεση του οπλισμού του. […] Η εν λόγω βάναυση αυτή προσβολή της προσωπικότητάς του, οδήγησε στην απώλεια της ψυχραιμίας του και την επέλευση του επίδικου συμβάντος”.