Πριν σχεδόν δύο εβδομάδες η McLaren ανακοίνωσε ότι ο Lando Norris θα παραμείνει στις τάξεις της, καθώς ο νεαρός Βρετανός οδηγός υπέγραψε ένα νέο πολυετές συμβόλαιο, παρατείνοντας έτσι την παραμονή του στην βρετανική ομάδα από το 2022 και μετά.

Ο Norris είναι μέλος της οικογένειας McLaren από το 2017, κάνοντας το επίσημο αγωνιστικό του ντεμπούτο με την ομάδα από το Woking στην F1 το 2019, έχοντας ως teammate του τον Carlos Sainz. H σχέση φιλίας που δημιουργήθηκε μεταξύ του 21χρονου Βρετανού και του 26χρονου Ισπανού φαίνεται να είναι πολύ δυνατή, με τους δύο οδηγούς να συνεχίζουν τα “πειράγματα” παρότι πλέον οδηγούν για τις δύο πιο ιστορικές ομάδες του sport.

Όπως γνωρίζεις, ο Sainz έφυγε από τη McLaren στο τέλος του περασμένου έτους για να τρέξει με τα χρώματα της Ferrari, με τον Norris να συνεχίζει τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, έχοντας σημειώσει ήδη δύο βάθρα μέχρι στιγμής αυτή τη σεζόν.

Η επιβράβευση από την πλευρά της McLaren ήρθε με την επέκταση του συμβολαίου, με τον Sainz να μιλά για αυτήν την κίνηση πλέκοντας το εγκώμιο του πρώην teammate του, λέγοντας ότι ο Norris έχει τη δυνατότητα να οδηγήσει την McLaren στην κορυφή της F1 τα επόμενα χρόνια, αναφέροντας τον ως έναν από τους καλύτερους οδηγούς στο grid.

Πιο συγκεκριμένα, ο Sainz δήλωσε:

Νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί οδηγοί που βρίσκονται σε πολύ παρόμοιο επίπεδο απόδοσης. Θα συμπεριλάμβανα τον Lando ανάμεσά τους, ότι είναι πιθανός παγκόσμιος πρωταθλητές και χρειάζονται μόνο το κατάλληλο μονοθέσιο για να κερδίσουν τον τίτλο. Θα συμπεριλάμβανα τον εαυτό μου, θα συμπεριλάμβανα φυσικά και τον Charles [Leclerc], και πολλούς άλλους.

Το επίπεδο στη Formula 1 είναι τόσο υψηλό που, δυστυχώς, εξαρτιόμαστε περισσότερο από το τι είναι ικανή η ομάδα να κάνει, παρά τι μπορούμε να κάνουμε εμείς. Αλλά πιστεύω ότι ο Lando έχει τη δυνατότητα να κερδίσει και να πάει τη McLaren στην κορυφή. Το επίπεδο των οδηγών φέτος γενικά είναι εξαιρετικά υψηλό.

Χαίρομαι που μοιράζομαι αυτό το grid με τόσους ταλαντούχους ανθρώπους και συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί τους. Βλέπω πώς μπορώ να ανταπεξέλθω. Σε ωθεί σαν τίποτα άλλο και είναι καλό ως οδηγός αγώνων να αισθάνεσαι πιεσμένος και να νοιώθεις σαν να πρέπει πάντα να βρίσκεις νέα όρια.