Όπως έκανε σήμερα γνωστό η Fiat, από το 2030 και μετά θα προσφέρει μονάχα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα. Αυτό ανακοίνωσε ο CEO της Fiat, Olivier Francois, με την ιταλική εταιρία να παρουσίασε πριν από μερικούς μήνες το νέο 500, το οποίο είναι διαθέσιμο αποκλειστικά ως ηλεκτρικό. Ο Francois είπε:

Μεταξύ του 2025 και του 2030, η γκάμα μας σταδιακά θα περάσει στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση. Παράλληλα, στο κοντινό μέλλον θα δούμε τη μετατροπή της θρυλικής οροφής του εργοστασίου του Lingotto στο Τορίνο να μετατρέπεται στο μεγαλύτερο κρεμαστό κήπο της Ευρώπης με περισσότερα από 28.000 φυτά. Μια σημαντική και γεμάτη νόημα αλλαγή που θα δώσει νέα πνοή στην πόλη του Τορίνο.

Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Fiat θα είναι η έκδοση παραγωγής του Centoventi concept, που θα λειτουργήσει ως ο αντικαταστάτης του Panda. Η ιταλική εταιρία θέλει να κάνει τα ηλεκτρικά μοντέλα προσιτά σε περισσότερο κοινό, μειώνοντας την τιμή τους, ενώ θα συμβάλει στη αύξηση των υποδομών φόρτισης, τοποθετώντας περισσότερους ταχυφορτιστές σε πυκνοκατοικημένες περιοχές.

Στις σχετικές ειδήσεις η Fiat έδωσε το όνομα Pulse στο νέο της crossover μοντέλο για την αγορά της Λατινικής Αμερικής. Η εταιρία είχε ζητήσει από το κοινό, μέσω διαδικτυακής δημοσκόπησης, να επιλέξει ανάμεσα στα ονόματα Pulse, Domo και Tuo, και το 65% των ψήφων συγκέντρωσε το όνομα Pulse, με το Domo να συγκεντρώνει το 25% και το Tuo το 10%.