Η Opel προχωρά στην ανάκληση 21.149 Corsa παγκοσμίως, παραγωγής μεταξύ 19 Δεκεμβρίου 2019 και 31 Ιουλίου 2020, επειδή στο έγγραφο ΠΣ (Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης) αναφέρεται λανθασμένη τιμή απόκλισης τροχών (ET32 αντί για ET38) για τις ζάντες 16″ και 17″.

Ως αποτέλεσμα, εάν ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου αγοράσει άλλες ζάντες και συμβουλευτεί την λανθασμένη τιμή απόκλισης τροχών, ενδέχεται να προκύψει επαφή μεταξύ ελαστικού και σώματος του αυτοκινήτου, κάτι που θα μπορούσε να σκάσει το ελαστικό λόγω της εσωτερικής πίεσης και τριβής, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο ατυχήματος.

Στην Ελλάδα υπάρχουν 578 αυτοκίνητα και έχουν ενημερωθεί οι διανομείς πως θα διορθώσουν τα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης στο υπουργείο. Οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων δεν παίρνουν το έγγραφο αυτό στα χέρια τους και δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια από την πλευρά τους. Γι’ αυτό και δεν έχουν σταλεί επιστολές από την Opel Hellas.

Η καμπάνια ανάκλησης θα κλείσει από τους διανομείς (χωρίς την φυσική παρουσία του πελάτη στο χώρο του συνεργείου) μόλις ο κάθε διανομένας ελέγξει τα Πιστοποιητικά Συμμόρφωσης.