Το ιπτάμενο ταξί της Archer

Σχετικά άρθρα

Η Archer Aviatior παρουσίασε το ιπτάμενο ηλεκτρικό αεροσκάφος κατακόρυφης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL) για χρήση στις αστικές μεταφορές. Η Archer Aviation είναι μια startup εταιρία με έδρα στο Πάλο Άλτο της Καλιφόρνια και αναπτύσσει εδώ και καρό eVTOL οχήματα.

To Maker όπως ονομάζεται, αναμένεται να ξεκινήσει εμπορική πορεία το 2024 και αντλεί κίνηση από ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν 442 άλογα που του χαρίζουν τελική ταχύτητα 241 χλμ/ώρα και αυτονομία περίπου 100 χλμ. Ζυγίζει 1.508 κιλά, μπορεί να μεταφέρει μέχρι 2 άτομα, με την μπαταρία του να είναι χωρητικότητας 75 kWh. Το Maker θα μπορεί να πετάξει σε ύψος έως 2.000 ποδιών (610 μέτρων).

Η Archer λέει πως η χρέωση θα κοστίζει μεταξύ 3 και 4 δολαρίων ανά μίλι. Για παράδειγμα, ένα ταξίδι από το αεροδρόμιο JFK της Νέας Υόρκης έως το Μανχάταν, θα κοστίζει από 50 έως 70 δολάρια και θα διαρκεί περίπου 5-7 λεπτά, όταν η ίδια διαδρομή με ταξί-αυτοκίνητο απαιτεί περίπου 60-90 λεπτά με ίδιο κόστος (50-70 δολάρια).

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Italdesign Quintessenza Concept

Στην έκθεση του Πεκίνου η Italdesign παρουσίασε το Quintessenza Concept, ένα πρωτότυπο που όπως αναφέρει η εταιρία έχει δημιουργηθεί "ως η τέλεια ενσάρκωση της...

BYD Fang Cheng Bao Super 9

Η Fang Cheng Bao είναι η high-end μάρκα της BYD και στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το Super 9, ένα εντυπωσιακό speedster πρωτότυπο που...