Η Stellantis επενδύει 150 εκατ. δολάρια στα αεροταξί της Archer

Σχετικά άρθρα

Η Stellantis ανακοίνωσε σήμερα ότι εργάζεται στενά με την Archer Aviation, για να τη βοηθήσει να κατασκευάσει την πρώτη μονάδα κατασκευής αεροσκαφών eVTOL μεγάλου όγκου στην πόλη Covington της πολιτείας της Georgia της Αμερικής. Εκεί, οι δύο εταιρείες σχεδιάζουν να ξεκινήσουν την παραγωγή Midnight το 2024.

Με αρχικό αποτύπωμα 32.520 τετραγωνικών μέτρων και παραγωγική ικανότητα μέχρι σε 650 αεροσκάφη ετησίως, το εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να επεκταθεί κατά επιπλέον 51.100 τετραγωνικά μέτρα για να υποστηρίξει την παραγωγή έως και 2.300 αεροσκαφών ετησίως.

Το αεροσκάφος Midnight κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL), το οποίο μπορεί να μεταφέρει τέσσερις επιβάτες και έναν πιλότο με εμβέλεια 100 μιλίων (161 χλμ.), θα κατασκευάζεται στο Κόβινγκτον της Τζόρτζια από το 2024, με στόχο την παραγωγή 2.300 αεροσκαφών ετησίως, ανέφεραν στη κοινή του ανακοίνωση η Archer και η Stellantis.

Το αεροσκάφος είναι σχεδιασμένο για διαδοχικά ταξίδια μικρών αποστάσεων περίπου 30-35 χιλιομέτρων, με χρόνο φόρτισης περίπου 10 λεπτών ενδιάμεσα. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωσή, στόχος της Stellantis είναι να παράγει μαζικά το eVTOL αεροσκάφος της Archer ως αποκλειστικός κατασκευαστής συμβολαίου.

Η Stellantis θα βοηθήσει στην κατασκευή του ηλεκτρικού αεροσκάφους της και θα αυξήσει το μερίδιό της στην αμερικανική εταιρεία, παρέχοντας έως και 150 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχικό κεφάλαιο για πιθανή αξιοποίηση από την Archer κατά τη διακριτική ευχέρειά της το 2023 και το 2024, υπό τον όρο της επίτευξης ορισμένων επιχειρηματικών στόχων.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Stellantis: Νέα εθελούσια έξοδος για περισσότερους από 3.000 εργαζομένους της

Η Stellantis υπέγραψε περαιτέρω συμφωνίες με τα συνδικάτα στην Ιταλία για εθελούσιες εξόδους, που θα μπορούσαν να μειώσουν το εργατικό δυναμικό της εταιρίας κατά...